Először lett nő az év séfje

Címkék: Anne-Sophie Pic, séf, Európa, étterem, siker

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Először lett egy nő - Anne-Sophie Pic - "az év séfje" Franciaországban. A megtisztelő címet a Michelin éttermi kalauz által megnevezett 8 ezer konyhafőnök szavazata alapján nyerte el.

A díjat hétfőn este adták át Párizsban a valence-i La Maison Pic étterem séfjének, Anne-Sophie Picnek. A nívós kitüntetést 1987-ben hozták létre, és az év séfje címet eddig mindig férfiak nyerték el.
 
A 37 éves asszony a családi  hagyományt folytatja, hiszen a kelet-franciaországi városban 1889 óta működik a família birtokában lévő vendéglő. A La Maison Pic februárban kapta meg a Michelin-kalauztól a harmadik csillagot, amivel csak nagyon kevés étterem dicsekedhet.

Anne-Sophie Pic (balra) - Franciaország legjobb séfnője

Anne-Sophie mintegy tíz éve irányítja a családi vállalkozást, és olyan forradalmi újítások fűződnek az általa bevezetett étrendhez, mint a libamájjal felszolgált nyers tonhal, a zöldborsós langoustine édesgyökérrel vagy a rebarbarás rombuszhal.

Anne-Sophie Pic tudományát korábban három csillaggal jutalmazta a Michelin 2007-es francia kiadványa. A séfnő ezzel gasztronómiai történelmet írt, ugyanis 1933 óta nem volt arra példa, hogy hölgy kapja meg a rendkívüli elismerést. Anne-Sophie Pic díjával együtt a Maison Pic a negyedik 3 csillagos női vezetésű étterem

Bár a világhírű szakácsok körében igen erős a férfiak dominanciája, az utóbbi időben egyre több előkelő konyha élére kerülnek nők: Walter Scheib után Cristeta Comerfordra bízták a Fehér Ház éttermének vezetését.

Anne-Sophie Pic 1933-as elődje a legendás Mère Brazier volt. Azóta azonban megfogyatkozott a nők száma a különböző versenyeken.

"Gyakran mondják, hogy a férfi séfek konyhatechnikai területen erősek, míg a nők a szívüket adják a főzésbe. Ami engem illet, mindig nagy figyelmet fordítottam a konyhatechnikára. Megőriztem a művészet klasszikus alapjait, és úgy alakítottam át, hogy áttekinthető, kreatív és látványos fogásokat tálalhassak" - mondta  nemrég egy interjúban a 2007. év séfje - pontosabban séfnője.

MTI-Deluxe Magazin
 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5