Hűségteszt kétszázezerért

Címkék: gazdag, forint, Magyarország, magánnyomozó

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Sütő Emese

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az igazság az egyik legnagyobb luxus, amely Magyarországon megfelelő összegért éppúgy elérhető, mint külföldön. A hazai magánnyomozók repertoárjában a hagyományos követés és figyelés mellett olyan érdekességek is szerepelnek, mint angol típusú adósságbehajtás, hűségteszt, de egy 400 milliós eltitkolt vagyon felkutatása sem jelent problémát.

Bár a detektívek legtöbbször a hollywoodi D-kategóriás filmek világát idézik, van létjogosultságok a valóságban is, legalábbis ezt bizonyítja a világ gazdag magánnyomozóiroda-választéka. Az Egyesült Államok, mint a szakma bölcsője, igazi Kánaán a tisztánlátásra vágyó ügyfeleknek, de Magyarországon sem lehet különösebb panasz az információs és adatszolgáltató biztonsági irodák számára.

Magyarországon sem lehet panasz a detektívirodák számára

Amennyiben eldöntöttük, hogy az információszerzés feltétlenül szükséges, mégis úgy érezzük, mi magunk kevesek vagyunk ennek végrehajtásához, tökéletes megoldást kínálnak a magánnyomozó irodák, amelyek megfelelő honorárium ellenében szakemberekkel végeztetik el a számunkra kényes munkát.

Legyen szó magánéleti vagy akár gazdasági problémáról, ha mélyen a zsebünkbe nyúlunk, garantáltan profik veszik kézbe ügyünket. Az irodák munkatársainak többsége ugyanis rendőri vagy állambiztonsági területen szerzett tapasztalattal és szakirányú végzettséggel rendelkezik, akik természetesen törvényes keretek közt szerzik meg a megbízók számára szükséges információkat.

"A jobb anyagi körülményekkel rendelkező magánszemélyek, vállalkozók, gazdasági társaságok vezetői, tulajdonosai mind magán, mind üzleti életükben már hosszú évek óta nyúlnak ehhez a megoldási lehetőséghez, de a szerényebb pénzügyi lehetőségekkel bírók is egyre többször keresnek meg bennünket" - tudtuk meg Haiszky Ernő magánnyomozótól, aki azt is hozzátette, hogy hazánkban most kezd el szélesebb társadalmi körben elterjedni a magánnyomozók szolgáltatásainak igénybevétele. 

A követés-figyelés a legdrágább

Bár ez a fajta kutatómunka már legalább 1985-90 óta létezik az országban, 4-5 éve folyamatos változáson megy át a szakma. A komoly tapasztalattal bíró szakember szerint az ügyfelek már lényegesen többet kívánnak, ezek a kérések bizonyos esetekben nagyobb kiadást is jelentenek.

A követés-figyelés költségei a legmagasabbak, ahol a munkára fordítandó idő, a résztvevő személyek száma, az esetlegesen használni kívánt technikai eszköz, a hely, a célszemély mind ármeghatározó tényezőként szerepel, igaz, eredményességi szempontból mindenképpen ez a leghatásosabb megoldás.

A feleségével, Dr. Barna Edinával ügyvéd-magánnyomozó irodát vezető férfi a Deluxe Magazin kérdésére elmondta, a kiváló "párosítás" előnye, hogy az ügyfeleknek nem kell több dolgot összehangolniuk, minden egy kézben van.

És hogy milyen esetben jöhet mindez jól? Az iroda vezetője elárulta, akkor például, ha egy házasság megromlik és mindenki elkezdi a válás, valamint az osztozkodás előtti "terepmunkát". Mindez főként azoknál a pároknál jellemző, ahol csak az egyik fél keres komoly összeget, vagy csak az egyik fél dolgozik, hiszen a magánnyomozó tapasztalatai szerint ilyenkor egy idő után szinte elkerülhetetlenül gondok merülnek fel. A "pénzesebb" félti, amit megkeresett, a másik pedig nem akarja elveszíteni a közös vagyont, feladni megszokott életszínvonalát.

Ilyenkor a kevésbé jól szituált fél igyekszik kideríteni, hogy a másik az életközösség alatt mit is hozott össze, jelenleg mit rejteget, hova menti a pénzt, milyen ingó- és ingatlanvagyont, gazdasági társaságbeli üzletrészeket, részvényeket titkol, így a gyenge pontok feltérképezése után jobb tárgyalási pozíciót élvezhet, ami adott esetben egy peren kívüli megegyezés alapja is lehet.

"Jó példa erre, amikor egyik közös ügyfelünk válás előtt keresett meg bennünket azzal, hogy a másik féltől ultimátumot kapott: vagy elfogad egy általa megállapított összeget a váláskor, vagy nem, de akkor semmit sem kap". Az életközösség alatt felhalmozott vagyon vizsgálatának eredménye megdöbbentő volt, kiderült, hogy a másik fél 400 millió forintot nem akart "bedobni a közösbe".

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5