Londonban vacsorázhatunk a legdrágábban

Címkék: London, étterem, étel, font

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

London a világ legdrágább városa, legalábbis ha valaki éttermi vacsorára szánja el magát - derül ki egy felmérésből. A brit fővárosban természetesen más szempontból is igen borsosak az árak.

Egy háromfogásos étkezés itallal és borravalóval együtt jelenleg átlagosan 39,09 fontba (csaknem 15 ezer forintba) kerül egyetlen személynek a londoni vendéglőkben - derül ki a Zagat Survey legújabb felméréséből. A vendéglátóipari minőségi felmérésekre szakosodott nemzetközi cég szeptember 12-én kiadott tanulmányából az is kiolvasható, hogy ez az átlagár 2,9 százalékkal magasabb a tavalyihoz képest.

Gordon Ramsay három Michelin-csillagos londoni étterme

London ezzel megelőzte Párizst és Tokiót is, ahol 35,37, illetve 35,10 fontnak (13100 és 13000 forintnak) megfelelő összegekért lehet elfogyasztani egy átlagos éttermi vacsorát.

A listán a hármas élmezőny után következő New York és Los Angeles vendéglői - legalábbis árban - szinte menzának tűnnek ezekhez a számlákhoz képest: a Nagy Almában 19,30, az Angyalok Városában alig 15,63 font (7100 és 5800 forint) egy éttermi kiruccanás átlagos költsége.

Ráadásul a 40 fonthoz közelítő londoni átlagon belül jelentősek a kiugrások: a felmérés szerint a húsz legdrágább londoni étteremben egy átlagos vacsoráért 87,90 fontot (33 ezer forintot) kell otthagyni.

A brit főváros egyébként nemcsak akkor nagyon drága, ha valaki étteremben akar vacsorázni: a hazaút a vendéglőből metróval is belekerülhet 4 fontba (1500 forint) - ennyi egy teljes árú metrójegy csúcsidőn kívül, akár egyetlen megállóra is. A repülőtéri taxizás luxusára pedig 60-70 fontot (23-26 ezer forintot) kell áldozni, holott a Heathrow - a Londonhoz legközelebbi légikikötő - nincs messzebb huszonöt kilométernél még a belvárostól sem.

Forrás: MTI, Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5