Rablástól félnek a milliárdosok

Címkék: milliárdos, vagyon, gazdag, biztonság

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A világ leggazdagabb emberei több millió dollárt áldoznak személyes biztonságukra és értékeik védelmére. Míg néhány milliárdos okkal tart attól, hogy kirabolják, mások világkatasztrófák, atomrobbanások és járványok ellen is bebiztosítják magukat.

Okkal félnek

Warren Buffett az előzőekhez tartozik, ugyanis nemrég egy fegyveres férfi megpróbált betörni a milliárdos birtokára. (Buffett 52 milliárd dolláros vagyonával a Forbes magazin nyilvántartása szerint a világ harmadik leggazdagabb embere.) A biztonsági személyzet megakadályozta a rablást, bár egyik tagja megsérült. A betörő ugyanis hatalmas ütést mért a biztonsági őr fejére, majd elmenekült a 700 ezer dollár (130 millió forint) értékű birtokról.

Forrás: www.christiesgreatestates.com
Hala Ranch, Aspen, Colorado - minden négyzetcentimétert kamerák figyelnek

Nem Buffett az egyetlen, aki majdnem bűncselekmény áldozata lett. Az ESL Investments elnökét, Ed Lampertet, aki a Forbes listáján a szerény 177. helyet foglalja el 4,5 milliárd dolláros vagyonával, 2003-ban elrabolták irodája parkolójából.

A bűnözőktől való félelemnek köszönhetően hatalmas összegek vándorolnak a különféle biztonságtechnológiai cégekhez a milliárdosok bankszámláiról. A világ 11. leggazdagabb emberének titulált Larry Ellison (becsült vagyona 21,5 milliárd dollár) csak 2006-ban 1,8 millió dollárt, azaz 334 millió forintot költött otthona és utazásai biztonságára.

A 135 millió dollár, azaz 25 milliárd forint értékű, Szaúdi Bandar bin Sultamn herceg tulajdonában lévő Hala Ranch-ra sem könnyű a behatolás. A coloradói Aspenben található, 37 hektáros birtok egyetlen négyzetcentimétere sem maradhat rejtve a biztonsági kamerák elől, a képeket pedig 24 órában figyeli a személyzet.

Erődök és bunkerek

A világ legbiztonságosabb - és egyben legdrágább -  otthonának biztonságtechnikai szakértők szerint a One Hyde Park London nevű, négy épület összekapcsolásával kialakítandó komplexum számít. A lakások ára (négyzetméterenként 4,8-6 millió forint) nemcsak a kifogástalan kényelemnek, hanem a rendkívül magas fokú biztonsági felszereléseknek is köszönhető.

A golyóálló ablakokon túl légtisztító berendezés, a szem szivárványhártyáját felismerő rendszer és egy pánikszoba is a tulajdonosok védelmét szolgálja. A tetőn állandóan őrök teljesítenek szolgálatot, a parkoló pedig rendszámfelismerő rendszerrel működik.

Az ABCguard Safety Systems GmbH nevű német cég  89 ezer eurótól (22 millió forint) kínál atombiztos földalatti létesítményeket. A bunkereket előre legyártott panelekből állítják össze a helyszínen, ami akár a ház kertje is lehet. A menedékhelyekhez különleges szigetelésű ajtók, levegőztető és légszűrő berendezések is tartoznak, és a létesítményt sugárzásvédelmi betonköpennyel is ellátják (a levegőszűrő az alfa-sugárzás ellen, míg a betonköpeny a béta- és gamma-sugárzás ellen véd).

Forrás: www.intermarksavills.hu
One Hyde Park, London - pánikszoba és golyóálló ablaküveg

A Los Angeles-i  Strategically Armored & Fortified Environments, vagy SAFE (Stratégiailag Védett Környezet) nevű cég politikusoknak, hírességeknek és vezérigazgatóknak tervez biztonsági rendszereket. A SAFE-rendszerek költsége 1 millió dollárnál, azaz 185 millió forintnál kezdődik, a létesítmények pedig egy középkori erődre hasonlítanak. 

Aki nem tud ennyit áldozni a biztonságra, beszerezhet egy kamerás megfigyelőrendszert az Automated Video Systems-től, 4800 dollárért, azaz 890 ezer forintért. Ezért az összegért cserébe a félős megrendelő házát éjjel-nappal kamerák és mozgásérzékelők vigyázzák. A kamerák által közvetített képet a tulajdonos az interneten keresztül bárhonnan figyelemmel kísérheti.

A hívatlan vendégek elkerülésének egyik leghatékonyabb módszere, ha már messziről tudjuk, ki szeretne meglátogatni minket. A dúsgazdag házigazdák ezért előszeretettel szerelik fel az 1500 és 3000 dollárba (280 ezer és 560 ezer forint) kerülő, a magyar A. R. Hungária ZRt. cég által gyártott rendszámfelismerő rendszert.

Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5