Eladó Diana hercegnő ruhája

Címkék: arisztokrata, elit, aukció, divat, Diana

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Elárverezik Diana hercegnő híres világoskék estélyi ruháját, amelyet az 1987-es cannes-i filmfesztiválon viselt. A kikiáltási ár 300 ezer dollár.

Forrás: www.luxist.com
Bárki licitálhat a hercegnő ruhájára
A selyemruha azon 80 kreáció közé tartozik, amelyeket a britek legnépszerűbb hercegnője jótékonysági céllal ajánlott fel a Christie's nevű aukciósháznak a végzetes párizsi autóbaleset előtt 2 hónappal. Négy ruha, köztük az eladásra bocsátott darab a WE televíziós hálózat tulajdonába került. A hálózat 100 ezer dollárért, azaz 18 millió forintért jutott a ruhához. "Reméljük, hogy az a személy, aki megvásárolja a ruhát, tisztában lesz azzal, hogy milyen dolgok mellett állt ki Diana hercegnő" - mondta Kim Martin, a WE TV igazgatója.

A kikiáltási ár 300 ezer dollár, azaz 55 millió forint. A befolyt összeg az America's Promise Alliance nevű, hátrányos helyzetű gyermekeket támogató szervezet számlájára fog kerülni. Az aukció augusztus 22-én zárul le.

Az estélyi ruhát Diana először 1987-ben viselte a cannes-i filmfesztiválon, majd két évvel később, a londoni Miss Saigon megnyitóján a hercegnő ismét a világoskék kreációban jelent meg. A vállpánt nélküli modellt Catherine Walker tervezte.

Lady Diana ruhatárának már számos  darabját elárverezték. Legutóbb, 2007 júliusában egy szintén Catherine Walker által tervezett fukszia és kék kreációt adtak el, amelyet a hercegnő 1988-ban viselt egy thaiföldi látogatás során. 2005 decemberében a hercegnő elefántcsontszínű menyasszonyi ruháját kínálták megvételre. Annak ellenére, hogy a ruhaköltemény csak az eredeti modell másolata volt, Lady Diana 1981-es esküvője előtt  ezt is felpróbálta. Az első számú öltözékkel szinte teljesen megegyező ruha rendeltetése egyébként az volt, hogy tartalékként szolgáljon, ha valamilyen véletlen baleset folytán valami történne az eredetivel.

Az America's Promise Alliance egy nonprofit szervezet, amelyet Colin Powell generális, az Egyesült Államok egykori külügyminisztere alapított. A szervezet célja, hogy biztosítsa azoknak a gyermekeknek a tanulás lehetőségét, akik rendkívül hátrányos körülmények között élnek.

Deluxe Magazin

Korábban:

Rekordösszeget kaphat a válófélben lévő focistafeleség

A legdrágább sztáresküvők

Vilmos herceg multimilliomos lett

Meghalt a milliomos divatmágnás

Kétmilliós italszámlát kapott Vilmos herceg

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5