Víztoronyban rendezték be a luxusszállodát

Címkék: hotel, Európa, ingatlan, Mövenpick

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Mövenpick szállodalánc legújabb hoteljének egy százéves víztorony ad otthont Hamburg belvárosában. A különleges épület legfelső szobája 60 méter magasan fekszik.

Forrás: www.moevenpick-hotels.com
Luxushotel az egykori víztorony épületében
A hotel épülete eredetileg víztoronyként funkcionált Hamburg szívében. Az impozáns tornyot egy Wilhelm Schwarz nevű mester építette 1910-ben. A víztorony felújítása és teljes átalakítása két és fél évig tartott.

A vendégeknek már a szálloda előcsarnokában egyedülálló látványban lehet részük. A modern formatervezés és az egykori víztorony vörös tégláinak különleges összhatása izgalmas építászeti megoldásokat hívott életre. Az épület egykori rendeltetése különleges atmoszférát teremt a hotel minden helyiségében.

A négycsillagos szálloda a Sternschanzen Parkban található, a város központjától néhány perc sétára. A kiállítások és konferenciaközpontok is könnyedén megközelíthetők. A toronyszálló közvetlen szomszédságába egy modern, kétemeletes üvegépületet terveztek. Az alsó szinten egy 146 férőhelyes étterem kapott helyet, melynek hatalmas teraszáról kiváló kilátás nyílik a parkra. A felső szinten levő bankett-teremben akár 180 személyes vacsorákat is lehet rendezni.

Az étterem vendégei a nemzetközi konyha legkitűnőbb fogásai és a hagyományos német ételek közül választhatnak. Természetes nem kell átjönni az étterembe, ha szeretnénk elfogyasztani egy koktélt: a Cave nevű bár és a lounge a torony épületében található. 

A 17 emeletes épületben 226 szoba van, és már napi 150 euróért, azaz 37 ezer forintért élvezhetjük a rendhagyó hotel szolgáltatásait, hétvégén a szoba ára magában foglalja a 19 euróba, azaz 4700 forintba kerülő reggelit is. Ha a 8 junior lakosztály egyikét választjuk, egy éjszakáért 265 eurót, azaz 65 ezer forintot kell fizetnünk. A hotel legfelső szintjén két deluxe kategóriás, 70 négyzetméteres toronylakosztály van, a csodálatos panoráma és az exkluzív kényelem ára napi 670 euró, azaz 165 ezer forint.

Forrás: www.spiegel.de
A régi és az új találkozása - különleges építészeti formák a hotel belső tereiben

"Ez az egyedülálló hotel nagy mértékben hozzájárul a hamburgi szállodaipar színvonalának javításához" - mondta Annette Hammer, a hotel igazgatója. Már a nyitás első hetében lefoglalták a szobák 80 százalékát.

A 19. század közepétől összesen 43 víztorony épült Hamburgban. Ezek közül már csak nagyon kevés működik. A víztornyok az ivóvíz biztosítása  mellett a városok fejlettségét és gazdagságát szimbolizálták, és általában a legfejlettebb építészeti technikákat alkalmazták, amikor megépítették őket. A modern elektromos vízpumpák megjelenése azonban feleslegessé tette az óriási építményeket.

Deluxe Magazin

Korábban:

Élje túl a luxusnyaralást!

Ötmillió egy éjszakáért

Királyi szálláshelyek itthon és külföldön

Arab hotel lesz II. Erzsébet hajójából

Abramovics montenegrói partszakaszt venne

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5