Tragikus sorsú lottómilliomosok

Címkék: lottó, szerencsejáték, milliomos, halál

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A lottónyertesek, bár egyik pillanatról a másikra gazdagodnak meg, és helyzetüket emberek milliói irigylik, mégsem számítanak minden esetben a szerencse fiainak. A tragikus sorsú lottómilliomosok között akad, aki önkezével vetett véget életének, de olyan is van, aki maga ölt embert.

Az ember hajlamos azt hinni, hogy ahol pénz van, ott a boldogság is könnyebben jön. Ezt megcáfolandó összegyűjtöttük azokat a lottómilliomosokat, akiknek - bár a legcsekélyebb fáradság nélkül jutottak hozzá hatalmas vagyonukhoz - a mesés összeg mégsem tette szebbé életüket. Sőt.

Billie Bob Harrel

Itt van mindjárt az elején ifjabb Billie Bob Harrell, aki tíz éve nyert 31 millió dollárt (5,6 milliárd forint) a texasi állami szerencsejátékon. A mélyen vallásos, háromgyermekes amerikai apa igen nehéz anyagi körülmények között élt, így a legkisebb lelkiismeret-furdalás nélkül kezdte el költeni a hirtelen jött pénzt. Ranchet vett, mellette vagy fél tucat házat is a családtagoknak, de nem spórolt az autókon, illetve az egyháznak, barátoknak felajánlott adományokon sem.

Harrelnek a dollármilliók nem hoztak boldogságot

Alig 20 hónap múlva elkezdett azonban kicsúszni lába alól a talaj, feleségével, családjával megromlott viszonya. Egy napon aztán felment fényűző kingwoodi otthona felső emeletére, és mellbelőtte magát. Harrell kevéssel 1999 májusában bekövetkezett halála előtt azt mondta pénzügyi tanácsadójának "a lottónyeremény a legrosszabb dolog volt, ami velem történhetett".

Phil Kitchen

A brit Phil Kitchen sorsa sem kevésbé szomorú. A hét évvel ezelőtt közel 4 millió dollárt (719 millió forint) nyerő férfi szintén csak két évig "élvezte" a gyorsan jött gazdagságot. Az 58 éves Kitchent barátja, Bob Walker találta holtan nem sokkal karácsony előtt. A milliomos szabályosan halálra itta magát. A lottónyeremény előtt munkanélküliként tengődő asztalos kezdetben nagyon élvezte az anyagi jólétet. Megvásárolt egy 17. századi kúriát 1 millió dollárért (180 millió forint) Worcestershire-ben, parkolójában pedig olyan luxusautók álltak, mint Bentley és Rolls Royce. Mindez azonban nem tette boldoggá a férfit, aki barátja szerint egyre jobban bezárkózott.

Forrás: Deluxe Magazin
Kitchen nem tudott ellenállni a luxusautóknak

A szinte remeteéletet élő Phil Kitchen utolsó heteit kizárólag tévézéssel és whisky-fogyasztással töltötte - nem eredménytelenül. Kitchen egyébként vagyonát kutyájára, Rexre kívánta hagyni, ám végül némi rábeszélés után jótékonysági intézményeknek ajánlotta fel. Egyetlen barátja, akinek pénzéből a nyertes szelvényt vásárolta, egy fillért sem kapott.

Dennis Elwell

Ugyancsak 2002-ben halt meg Dennis Elwell is, akinek szintén nem jött be a lottómilliomos lét. A korábban gyári munkásként dolgozó brit férfi a nyeremény átvétele után néhány héttel feleségével Spanyolországba költözött, ám a jelek szerint a mediterrán otthon és a sok pénz nem volt elég a boldogsághoz.

Miután öt éve egyedül tért vissza hazájába, újból felvételét kérte a Highley Pens-i gyárba. Alig pár hónapos munka után azonban azzal lepte meg egyik kollégáját, hogy közölte vele, ciánt nyelt. Munkatársa azonnal mentőt hívott, ám Dennis Elwell életét már nem sikerült megmenteni.

Gerald Muswagon

Gerald Muswagon 1998-ban nyert 10 millió dollárt (1,8 milliárd forint), amelynek alig hét év alatt tudott csak a nyakára hágni. A kanadai Winnipegben élő kertész vásárolt egy új házat, kamiont, számos ingatlant, magának és baráti körének autókat és plazmatévéket. Életét azonban beárnyékolta felesége 2002-es váratlan halála, amely után a férfi elindult a lejtőn.

Gerald Muswagon plazmatévékkel ajándékozta meg barátait


Már előtte is voltak alkohol- és drogproblémái, gyorshajtásért három hónapra el is ítélték, később pedig szexuális zaklatásért tartóztatták le. A depressziós, 42 éves férfi 2005-ben akasztotta fel magát, szülei garázsában.

Victoria Zell

Persze nem csak öngyilkosokat találunk a tragikus sorsú lottómilliomosok körében. Az amerikai Victoria Zell 2001-ben közel 6 millió dollárt (1,1 milliárd forint) zsebelt be, miután válófélben lévő férje nagylelkűen neki adta nyereménye felét. A középkorú, korábban nővérként dolgozó nő idejének nagy részét ezt követően azonban nem csak a pénzköltés, hanem a botrányait követő tűzoltás tette ki.

2004 júliusában a hölgy, miután távozott egy bárból, úgy döntött, veszélyes vezetésével ráijeszt kissé utasaira, ám karambolozott. A balesetben egyik utasa, a 30 éves Joshua Schmidt életét vesztette, míg az anyósülésen utazó Amity Dimock deréktól lefele mozgásképtelen lett.

A gyermekes anya később sem bírta fegyelmezni magát, már az év szeptemberében újra meggyűlt a dolga a hatóságokkal. A nőnél alig három hónap múlva ugyanis 0,7 gramm speedet találtak. Az elszegényedett Victoria Zellt hét év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Minnesotában.

Iorworth Hoare

A nehéz sorsú lottómilliomosoknak azonban nem feltétlenül a börtön vagy a halál a végállomás. A brit Iorworth Hoarét például éppen a fegyházban töltött ideje alatt érte a szerencse, ahol életfogytig tartó büntetését töltötte visszaeső nemi erőszaktevőként.

A börtön, amelynek vendégszeretetét Hoare élete végéig élvezi

Az 1952-es születésű férfi két évvel ezelőtt vette a nyertes szelvényt, mégpedig hétvégi kimenőjén. A 14 millió dollárt (2,5 milliárd forint) érő szelvény minden idők legszerencsésebb kezű elítéltjévé tette, ugyanakkor óriási közfelháborodást indított el a szigetországban. Sokan sérelmezték, hogy Hoare nem köteles áldozatainak is juttatni az összegből, míg mások indítványozták, hogy hozzanak egy az elítéltek sorsjegyvásárlását tiltó rendeletet.

Deluxe Magazin

Korábban:

Tinédzser tört be a milliomosok közé

Tanárnő lehet a botrányos életű milliomoslány

37 millió dollárt értek a vízililiomok a milliomosnak

Hogyan fogjunk milliárdos házastársat?

A showbiznisz leggazdagabb asszonyai

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5