Exkluzív órákat pingált ki a graffitis

Címkék: óra, luxus, ékszer, graffiti

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Pierre DeRoche cég forradalmi megoldással készülő szögletes karórája idén új köntösben kerül a különlegességekért rajongó vásárlók elé. Ennek eredményeként mostantól a graffitik nem csak a házak falain találhatók meg, hanem a méregdrága időmérőkön is, ugyanis a SplitRock nevű, 2005-ben bemutatkozott karóra új változatának elkészítésében a Pierre DeRoche szakembereinek segítségére egy neves graffitiművész volt.

A két, egymástól látszólag fényévekre lévő világ találkozása a Pierre DeRoche modellek esetében olyan szokatlan újdonságokat eredményezett, amelyek igen figyelemre méltók az órák világában. A bázeli kiállításon már megtekinthettük az új órák egy prototípusát, a hivatalos bemutató azonban akkor még váratott magára.

A nemrégiben megtartott hivatalos "leleplezés" két főszereplője a Pierre DeRoche tulajdonosa, Pierre Dubois és a svájci születésű graffitiművész, Sigi von Koeding voltak. Aki nem ismerné a művészt, annak mindenképpen tudnia kell róla azt, hogy Sigi legendásnak számít saját szakmájában, az utcai művész 1986-ban kezdte karrierjét, és az azóta eltelt több mint 20 év alatt 12 országban hagyta ott keze nyomát. Ennek eredményeképpen a termékeny graffitis már mintegy 1000 alkotását találhatják meg az utcai művészet kedvelői szerte a világban.

Pierre Dubois és Sigi von Koeding közös alkotása

Pierre Dubois merész vállalkozásba kezdett, amikor eldöntötte, hogy olyan modelleket dob piacra, amelyeknek számlapjain nem hagyományos díszítések láthatók, hanem - ebben a piaci szegmensben - meglehetősen szokatlan módon modern graffitikkel bolondítják meg azokat.

Igaz, nem minden előzmény nélküli ez a merészség a cégvezető és csapata részéről, hiszen már 2005-ben is hallatlan bátorságról tettek tanúbizonyságot: ebben az évben mutatták be első karórájukat, amelyet elsősorban nem bestsellernek szántak, hanem egy érdekes - addig még nem alkalmazott - technikai megoldás zászlóshajójának.

A Pierre DeRoche cég mára emblematikussá vált időmérője fenekestül forgatta fel az automata kronográfok piacát, és SplitRock néven vonult be az órakészítés történelmébe. A szögletes modell 2005-ös megjelenésekor elsőként láthatta a közönség a koncentrikusan elhelyezett stoppermutatók praktikumát ennek a szép arányokkal megálmodott karórának a decens számlapján.

A Pierre DeRoche által szabadalmaztatott stopperkijelzés elsöprő sikerét jól jellemzi, hogy később még a legendás Patek Philippe is elkészítette a saját, koncetrikus stopperfunkcióval bonyolított modelljét. Mivel a SplitRock - eredeti rendeltetése ellenére - igazi sikerdarabnak bizonyult, Dubois méltán remélheti, hogy újhullámos karórája is szép eredményeket fog elérni a mechanikus különlegességek piacán.

Az új példányok legfőbb paraméterei szinte teljesen megegyeznek a donormodellként szolgáló SplitRockéval: az újdonságok is egy szép arányokkal megálmodott, 30 méterig vízálló acéltokot, egy elegáns krokodilbőr szíjat és egy sportos számlapot kaptak, persze mindezt kicsit másképp.

A Dare fantázianévre hallgató karórák tokjain matt és polírozott felületek váltogatják egymást, így egyensúlyozva ügyesen a kompromisszummentes sportosság és a klasszikus elegancia határmezsgyéjén.

A tokokban a cég már ismert exkluzív kaliberjei találhatók, amelyek különleges stopperkijelzésükkel hódították meg a szakértő és laikus közönséget. Az automata szerkezetek különleges Dubois Dépraz stoppermoduljait a Pierre Dubois családjának tulajdonában álló szerkezetkészítő cég fejlesztette ki, míg a modellek alapszerkezeteinek megbízható ETA kalibereket választottak ki a cég mesterei. Természetesen a karórák igazi karakterét meghatározó új számlapok picit sem hasonlítanak a SplitRock eddig megismert modelljeinek számlapjaihoz.

Matt és polírozott felületek váltogatják egymást

 
Az új órák egyedi "arcai" Sigi von Koeding tehetségét dicsérik. Ezek a számlapok teljes egészében kézzel készülnek, és azok dekorációját maga a graffitiguru alkotja meg. Igen modern és vagány jelleget kapnak így a Pierre DeRochet legújabb modelljei.

Természetesen egy ilyen különleges időmérőhöz nem passzol a hagyományos krokodilbőr szíj, ezért a mutatókhoz leginkább illő, narancssárga színű cérnával varrott szíjjal szerelik fel a SplitRock modellek legújabb változatait.

Ezekből a fiatalos modellekből erősen limitált darabszámú kollekció áll a vásárlók rendelkezésére, hiszen Sigi mindössze 11 darab számlapot festett a Pierre DeRoche számára. A darabszám is utal arra, hogy bizony a művészi karórák árai a hagyományos SplitRock modellekéhez képest nagyságrendekkel magasabbak lesznek, pontos információ egyelőre nem áll rendelkezésre.

Forrás: Órák Világa, Deluxe Magazin

Korábban:

Nőnapi csecsebecsék

Óratörténelmi modell a Patek Philippe-től

Mechanikus óra a mandzsettagombban

Zenélő karóraritkaság

Harmincmilliós óracsoda a Bulgaritól

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5