Divat a lyukas zokni Tokióban

Címkék: divat, Tokio, kreáció

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A luxusimádatukról híres japánoknál óriási siker lett a lyukas zokni. A korántsem selejtes divatcikk jól szellőzik, kellemes viselet, ráadásul a rajta lévő lyukak szépen eldolgozottak.

Lyukas zoknit árulnak a tokiói szupermarketekben, ráadásul nem kis sikerrel. A korántsem selejtes terméket a kormány hozta divatba, mégpedig energiatakarékossági célból. 

Tokió, naplemente, szerelem, lyukas zokni

A hatóságok immár harmadik nyáron rendelték el, hogy az állami intézményekben és vállalatoknál 28 fokra állítsák be a  légkondicionáló berendezéseket, és erre szólítják fel a nem állami cégeket is.

A kormány által előírt nyakkendőmentes, laza viselet  jelentős mértékben megváltoztatta a japán állami hivatalnokok és  üzletemberek külsejét, és úgy tűnik, mindez a zoknit is elérte. Az új divatcikk szélein akkurátusan eldolgozott lyukak a talp felső részén találhatók. A vevők dicsérik a meglehetősen merész terméket,  mondván, "jól szellőzik" és általában kellemes viselet.

A nyakkendőmentes kormánykampány első évében, 2005-ben a japánok annyira nekigyűrkőztek az energia-megtakarításnak, hogy végül 240 ezer lakás egyhavi energiaszükségletét sikerült megspórolniuk a visszafogottabb légkondicionálással: az állami hivatalokban és a vállalatoknál a nyakkendő-mentesítés és ingnyak-kigombolás 70 millió  kilowattóra megtakarítást eredményezett.

Bár az intézkedés sikeresnek bizonyult, nem áll éppenséggel összhangban a japánok hírhedt luxusimádatával, akik elsőrendű kedvencei között a felmérések szerint a Dior, Cartier, Hermes, Louis Vuitton és a Chanel termékek szerepelnek.

MTI-Deluxe Magazin

Korábban:

Hol költsünk el több milliót néhány óra alatt?

Arany kádat loptak el a tizedik emeletről

Gyémántos martinit kínál a tokiói luxushotel

Élménydús kiruccanások szingliknek

Jön a sushi-rendőrség

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5