Pénz és nadrág nélkül távozott a bíró

Címkék: per, divat, botrány

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Nem járt sikerrel az az amerikai bíró, aki 10 milliárd forintnyi kártérítést követelt egy ruhatisztító szalontól. Az elégedetlenség oka az volt, hogy elvesztették az egyik öltönyéhez tartozó nadrágot.

Forrás: http://news.bbc.co.uk
Roy Pearson - sérültek a jogai
Roy Pearson, a közigazgatási jog bírája két évvel ezelőtt perelte be a Custom Cleaners nevű tisztítószalont. A vád szerint a szolgáltató megsértette a fogyasztóvédelmi törvény rendelkezéseit, mégpedig azáltal, hogy nem teljesítette a "Garantáljuk az Ön elégedettségét" reklámszövegben foglaltakat.

A washingtoni bíróság azonban ejtette az ügyet, és a kártérítési eset nemzetközi figyelmet kapott. Pearsont elbocsátották az állásából, mert a nevetséges perrel aláásta az Egyesült Államok jogrendszerének tekintélyét, és még a perköltséget is neki kell kifizetnie.

A bíró 2 évvel ezelőtt beadott néhány öltönyt a közeli tisztítóba, és amikor két nap múlva visszament értük, az egyik nadrág hiányzott. A férfi ekkor azt kérte, fizessék ki az öltöny teljes árát: 1000 dollárt, azaz 185 ezer forintot. Kérése akkor nem teljesült. A mosodát vezető dél-koreai Chung család azt vallotta, hogy néhány napon belül megtalálták a hiányzó darabot, és megpróbálták visszajuttatni a tulajdonosához, de Pearson határozottan állította, hogy a nadrág nem az övé. A szalon később megpróbálta elsimítani az apró kellemetlenséget, és felajánlott a bírónak 12500 dollárt, azaz 2,3 millió forintot, Pearson azonban ezt nem fogadta el.

A bíró eredetileg 67 millió dollárra, azaz 12 milliárd forintra perelte a szalont, később leszállította az összeget 54 millióra. A milliárdos összeg úgy jött össze, hogy a felperes beleszámította azt az 1400 munkaórát, amit az ügy kivizsgálásával töltött. További költséget jelentett az, hogy 10 éven keresztül minden hétvégén bérelt autóval kellett átjárnia egy másik szalonba, valamint plusz összeget számított fel a "kényelmetlenségért". Természetesen nem kizárólag saját célokra akarta felhasználni a perelt összeget, a pénz nagy részét az elégedetlen amerikai fogyasztók jogsegélyezésére kívánta fordítani.

A férfi a bíróságon arra hivatkozott, hogy a kereset benyújtásakor mindössze néhány ezer dollár volt a bankszámláján. A tisztítószalont üzemeltető család számára az amerikai álom rémálommá vált, ezért azt fontolgatják, hogy visszatérnek a szülőföldjükre.

Deluxe Magazin

Korábban:

Pert nyert az alkoholistává lett sörkóstoló

Louis Vuitton buktatta le a drogdílert

Gyilkos milliomosok

Börtönbe került a tolvaj milliomos

Milliomossá vált egy hajléktalan

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5