Elhunyt a milliomos bankár

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

2007 június 12-én, 98 éves korában elhunyt Guy de Rothschild báró. A bankbirodalom pátriárkája kétszer építette újjá életművét, mesés gazdagsága mellett híres volt díjnyertes lovairól és kitűnő borairól is.

Forrás: www15.ocn.ne.jp
Guy de Rothschild - neve egyet jelent a gazdagsággal
Guy de Rothschild Párizsban született 1909-ben a bankár-dinasztia alapítója, Mayer Amshel Rothschild ükunokájaként. A Rothschild család a 18. század eleje óta szolgálta pénzügyi tanácsokkal - és kölcsönökkel - az európai uralkodókat, és minden idők legbefolyásosab és leggazdagabb bankárcsaládjává váltak.

Guy de Rothschild 1931-ben kezdett el dolgozni a család bankjánál, miután befejezte jogi tanulmányait. A harmincas évek második felében nehéz idők köszöntöttek a családra. A báró a második világháború kitörését követően huszártisztként harcolt. A Rothschild család bankját a Vishy-rezsim ellenőrzése alá vonta, és az ifjú Rothschild 1941-ben magyar zsidó családból származó feleségével az Egyesült Államokba menekült a náci uralom elől. Ezuán Londonba települt, ahol csatlakozott a De Gaulle-i ellenállási mozgalomhoz.

1943-ban kis híján egy torpedótámadás áldozata lett, amikor lövés érte az Európába tartó hajóját. A báró 12 órán át hánykolódott az Atlanti-óceénon, amíg rátaláltak.

A második világháború után újjáépítette az egykori bankbirodalmat. Az ötvenes években George Pompidou, Franciaorzság későbbi miniszterelnöke is neki dolgozott. 1967 és 1979 között a Rothschild Freres bankot vezette. A történelem azonban megismételte önmagát, amikor 1981-ben François Mitterand koalíciója államosította a Rothschildok bankját. Ezt követően a báró ismét New Yorkba költözött.

A családi birodalmat fia, David Rothschild támasztotta fel 1984-ben, amikor engedélyt szerzett egy új bank alapítására. A pénzintézet évekig nem használhatta a család nevét, csak 1987 óta nevezik Rothschild & Cie Bank-nak.

Guy de Rothschild apja nyomdokaiba lépve borászattal és lóversenyzéssel is foglalkozott, és a több évszázados családi hagyomány ellenére nem zárkózott el a nyilvánosság elől. Château Lafite Rotschild nevű bora és díjnyertes lovai világszerte ismertek. Szerepet vállalt a társadalmi és a tudományos életben is, ezenkívül a franciaországi zsidó közösségnek is vezetője volt.

Deluxe Magazin

Korábban:

Telefonkönyvből választott örököst a milliomos

Orosz milliárdos-feleségek kegyetlen élete

A műgyűjtő vörös gróf

Abramovics a legszebb olasz villára alkuszik

Tíz dollárból lett milliomos az amerikai nő

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5