Victoria Beckham a Gucci szégyene

Címkék: Beckham, sztár, Gucci, divat, kreáció

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A mai divat egyik jellemzője, hogy a nagy luxusmárkákat rendszerint világhírű sztárok képviselik jó pénzért, s mindezt egy igen jól szabályozott marketinggépezet irányítja. Ebbe az óramű pontossággal járó mechanizmusba szórnak homokot a rosszul öltözködő hírességek, akikre egészen kivételes esetekben maguk a cégek szólnak rá, hogy ne viseljék így a kreációikat.

Nagyot téved az, aki azt hiszi, hogy a hírnévvel és a pénzzel automatikusan jár együtt a jó ízlés is. Aki mégis ezt gondolná, azt könnyen meggyőzhetik azok a sztárok, akiket már nem a luxuscégek öltöztetnek, hanem saját elhatározásukból - és ízlésüknek megfelelően - vesznek fel bizonyos ruhadarabokat.

A legrosszabbul öltöző sztár hírében jelenleg az első számú futballistafeleség, Victoria Beckham áll - legalábbis a Gucci szempontjából. A címet azzal vívta ki, hogy egy alkalommal tetőtől talpig Gucciba burkolózott (lásd a képen), ami tüstént kivívta Tom Ford reklámigazgató nemtetszését.

A városi legenda szerint amikor a férfi meglátta Beckhamné fotóit, kidülledt szemekkel kérte meg egyik beosztottját, hogy ne küldjenek több ruhát az egykori Spice Girlnek.

Erre a szakember azt a választ kapta, hogy Victoria Beckham a ruhákat egészen hagyományos úton vásárolta: készpénzért, teljes áron az egyik márkaboltban. "Akkor akadályozzák meg, hogy ott vásároljon!" - üvöltötte állítólag Tom Ford asszisztenseinek, legalábbis egy nemrég megjelent, Fashion Babylon című könyv szerint.

Victoria Beckham és a Gucci esete jó leckeként szolgált Alexander McQueennek, a legendás brit divattervezőnek, aki - megelőzve a bajt - újságközleményben szólította fel Paris Hiltont, nehogy fel merje venni az általa alkotott ruhákat.

A szégyen tárgya nemcsak az lehet, hogy botrányos életű celebek viselik a divattervezők öltözékeit, hanem az is, amikor "wannabe" sztárok veszik fel a ruhakölteményeket. Erre az egykoron igen előkelő brit Burberry márka a legjobb példa, amelynek Daniela Westbrookkal, egy szappanopera színésznőjével gyűlt meg a baja.

A hölgyről 2003-ban egy olyan fotó készült, amelyen egy Burberry-kockás babakocsiból emeli ki Burberry-kockás babaruhába öltöztetett gyermekét, míg ő maga is tetőtől talpig a legendás kockákat viseli. A kép nevetség tárgya lett, és az arisztokrácia elfordult a márkától. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Burberry presztízsveszteségéhez a temérdek hamisítvány is jelentős mértékben hozzájárult.

A sztárok egy része nem meglepő módon sértésnek veszi, hogy eltanácsolják őket egy-egy márkától. Igaz, nem a divatvilágban történt meg, viszont annál inkább rímel a fenti esetekre a luxuspezsgőket gyártó Roederer Cristal és a rapper Jay-Z esete.

Történt ugyanis, hogy Frederic Rouzaud, a pezsgőgyár igazgatója a londoni Economistnak adott interjújában sérelmezte, hogy a rapsztár videoklipjeiben literszám öntik félmeztelen női testekre a 350 dolláros nemes italt, de kifejtette azt is, hogy ez ellen nem tehet semmit, "talán még a Dom Pérignon vagy a Krug örülne is az effajta biznisznek". A kijelentés után Jay-Z gondolkodás nélkül kitiltotta a Roederert a klubjaiból, és legújabb lemezén már a leggyakoribb négybetűs angol káromkodás kíséretében verseli meg a pezsgőt.

Deluxe Magazin

Korábban:

Dollármilliókért adják el magukat a sztárok

Áruba bocsátja szépségét a milliárdoslány

Milliókat hozó sztárnevek

DiCapriótól reszket a gyémántipar

Csapást mértek a sztárok luxusajándékaira

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5