Politikusok legdrágább karórái

Címkék: óra, sztár, George Bush, rekord

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A karóra nemcsak az üzleti szférában, a politikusok körében is presztízstárgynak minősül. Miután kiderült, hogy George W. Bush amerikai elnök csak egy 50 dolláros Timex Indiglót visel, beazonosítottunk néhány drága időmérőt, amelyeket a nagyvilág és Magyarország vezető politikusai csuklóján láttunk.Tekintse meg galériánkat!

Összeállításunkban híres magyar és külföldi politikusok karóráival ismerkedhetnek meg, amelyeket nyilvános rendezvényeken kaptak lencsevégre a különböző hírügynökségek fotósai. A kézfogások, szerződés-aláírások alkalmával bizony sokszor több százezer vagy millió forintos műalkotások bukkannak elő az ingujjak alól. Az összegek hozzávetőlegesek csupán, hiszen igen erősek a piaci áringadozások.

Magyar vezetők órái

Gyurcsány Ferenc - Omega Seamaster Planet Ocean (630 ezer forint) és feltehetően Fossil

A magyar miniszterelnök általában három karórával látható a képeken, ezek közül a legkönnyebben felismerhető az Omega Seamaster Planet Ocean. A politikus csuklóján látható karóra a Seamaster kollekció acéltokos változata, amelyre a cég órásmesterei egy vagány kaucsukszíjat is felszereltek.

Az acéltokos modell 600 méteres mélységig biztosít vízállóságot az értékes szerkezet számára, amely egy speciális, Co-Axial nevű, pontos járást biztosító gátszerkezettel láttak el a svájci mesterek. A modell 3300 dollárért - 630 ezer forintért - vásárolható meg az Omega hivatalos viszonteladóinál.

Gyurcsány Ferenc más alkalommal egy pilótaórára emlékeztető, feltehetően Fossil márkájú időmérőt viselt. A modell azonban mégsem pilótaóra, mindössze stílusában emlékeztet arra, hiszen a valódiakra nem a pici felhúzókorona és ház jellemző. A nagy hagymakorona és a zsebóra méretű tok híján "csak" egy 100-150 dolláros divatórát gyanítunk.

Forrás: MTI
Összehasonlítják?

Kóka János
 - Jaeger-LeCoultre Master (becslések alapján 1-1,5 millió forint)

Sajnos nem látni egészen jól Kóka János óráját a talált fotón, de egyes hírek szerint a gazdasági és közlekedési miniszter egy 1-1,5 millió forint értékű Jaeger-LeCoutre karóra tulajdonosa.

A nehezen kivehető részletből szerkesztőségünk a Master széria egy modelljét gyanítja, viszont pontos árat ez alapján nehéz meghatározni, mindössze az eddig is ismert, pontatlan becslésekre lehet hagyatkozni.

Medgyessy Péter
 - feltehetően Patek Philippe

Az exminiszterelnök kapcsán többször is lehetett hallani, hogy egy drága Patek Phillippe ketyeg a csuklóján. Ezt látszik megerősíteni az az EPA-felvétel, amelyen Adrian Nastase román miniszterelnökkel találkozik, és öltönye alól egy holdfázis-kijelzős, nagy valószínűség szerint Patek-modell villan elő. Az óra értéke minden bizonnyal jelentős, hiszen egy ilyen jellegű Patek-modell ára 2 millió forintról indul.

Sólyom László - Omega

A köztársasági elnök egy Omega tulajdonosa, a képen látható modell nagy valószínűség szerint az elegáns DeVille szériába tartozik. A fotón látható óra érdekessége, hogy a svájci cég aktuális kollekciójában már nem található meg, hiszen egy korábbi szériából származik.

Külföldi politikus időmérői


Nicolas Sarkozy - Rolex Daytona ref. 116520 (7800 euró, 2 millió forint)

Az újonann megválasztott francia elnök a G8 csúcstalálkozón a Rolex egyik acélházas klasszikusát, a Daytona modellt viselte. Ez az automata óra a svájci gyártó saját, 4130 jelű kaliberét hordozza, amely kronométer pontossággal méri az időt.

Forrás: EPA
Monsieur Sarkozy egy Rolex Daytona modellt viselt a G8 csúcstalálkozón

Vlagyimir Putyin
- Blancpain Leman Chrono Flyback (8200 euró, 2,1 millió forint)

Az orosz elnök órarajongása nemcsak a gyűjtők körében közismert tény, hiszen Putyin a sajtót és választópolgárait idődől időre újabb darabokkal lepi meg. Hogy ne legyen vita az órák ára miatt, a fotoriporterek több tárgyaláson csak egy kvarcórát fényképezhettek, a nemzetközi sajtó azonban tudni véli, hogy az elnök többek között egy öröknaptáras komplikációval ellátott Patek Philippe-nek is boldog tulajdonosa, amelynek árát 60 ezer dollárra (11,5 millió forintra) taksálják.

A találgatást Putyin legutóbb a G8 találkozón, de már 2007 februárjában is kizárta: ekkor jól felismerhetően egy flyback funkciós (a stopper mutatója tekerés helyett gombnyomásra áll nullpozícióba), kronométer pontosságú Blancpain órát viselt a jobb csuklóján. (Az orosz elnök állítólag babonából nem a bal, hanem jobb kezén viseli az időmérőket, ahogy ez a sajtófotókon kitűnően megfigyelhető.)

Putyin gyűjteményéről tudni kell ugyanakkor, hogy ennél lényegesen drágább órát is tartalmaz, hiszen a Kreml saját órásmestert is foglalkoztat rendszeres megrendeléseivel. A német Thomas Prescher - aki a független órásmesterek szövetségének tagja - a világ legbonyolultabb óraszerkezeteit készíti igen alacsony példányszámban az orosz vezetőségnek. Putyin bizalmi köréből persze az árak nem szivárognak ki, mindenesetre több százezer euróról beszélhetünk megrendelésenként.

José María Aznar - Breguet Classique 3892 (25 ezer dollár, 4,8 millió forint)

A spanyol exminiszterelnök egy könyvbemutató alkalmával a legendás Breguet manufaktúra 3892-es jelzésű modelljét viselte. A Classique kollekcióba tartozó karóra decentrális időkijelzésével hívja fel magára a figyelmet, emellett még egy hullámos mutatós dátumkijelző és egy legyező alakú segédszámlapon látható járástartalék-kijelző is feltűnik az órán, amelynek hozzávetőleges ára 5 millió forint.

Forrás: EPA
Aznar Breguet-je közel ötmillió forintot kóstál

Ehud Olmert
 - Breitling B-One (3200 euró, 820 ezer forint)

Az izraeli elnök karján a pilótaóráiról híres Breitling óragyár B-1 nevű modellje látható, amely az 1980-as évek közepén nagy sikerrel bemutatkozott Aerospace modernkori változata.

A modell a pontos idő kijelzése mellett visszaszámláló, 1/100-ad másodperc pontosággal mérő stopper, ébresztő, digitális dátum, illetve még sok egyéb hasznos funkcióval rendelkezik. Az 50 méterig vízálló óratokba a Breitling 78-as típusszámú kalibere került, amely hőkompenzációs technológiával készül, ezért a hagyományos kvarcszerkezeteknél jóval pontosabb.

Komoly katonai óráról van szó, amit az a tény is bizonyít, hogy a modell digitális kijelzőjét éjjellátó készülék viselésekor is le lehet olvasni. Az óra hátlapja sem mindennapi, hiszen azt úgy alakítoták ki a cég tervezői, hogy a legkedvezőbb akusztikai hatást érhessék el (ez ébresztéskor, riasztáskor nagyon hasznos).

Az óra katonai jellegét a Breitling egy fekete krokodilbőr szíjjal próbálja oldani. Izraelben nagy hagyománya van az Aerospace típusú katonai óráknak, hiszen Olmert elődje, Ariel Sharon karján a B-1 donormodellje, a Breitling Aerospace ketyegett.

Ivo Sanader
 - 15 óra (összesen 150 ezer euró, vagyis 38 millió forint)

Országos botrány kerekedett a horvát elnök óravásárlásaiból, amelyet a Jutarnji című lap leplezett le oly módon, hogy minden héten bemutatott egy-egy ritkaságot a gyűjteményből. A legértékesebb példány a horvát lap szerint egy A. Lange & Söhne volt, amely a feltételezések szerint 20 ezer eurót, vagyis ötmillió forintot ér.

Az újság 15 karórát mutatott be a kollekcióból, amely feltehetően ennél is több darabból áll. A bemutatott nevek között szerepelt a Cartier, a Rolex és az IWC is. A felháborodást tetézte, hogy Sanader elfelejtette bejelenteni képviselői vagyonnyilatkozatából az értékes óragyűjteményt.

Sanader a közelmúltban egy Franck Müller Casablanca modellel mutatkozott, amely 1,9 millió forntos árával a luxusmanufaktúra egyik alapmodelljének számít. Sanader platina rotoros, 40 óra járástartalékos időmérőjét a cég a bőrszíj helyett acélcsattal szerelte fel.

Kennedy órája

Kép nélkül


Képet ugyan nem találtunk, viszont a nemzetközi sajtó tudni véli, hogy Silvio Berlusconi, Olaszország exkormányfője birtokolja a politikusok között a legdrágább órát, egy 540 ezer eurós - durván 100 millió forintos Vacheron Constantine ritkaságot.

Arnold Schwarzenegger, Kalifornia kormányzója állítólag egy sportos Officine Panerainak, illetve egy magasabb árfekvésű Audemars Piguet-nek is tulajdonosa.

John F. Kennedy amerikai elnök a beiktatási ceremóniáján egy lapos Omegát viselt, amelyet 350 ezer dollárért (73 millió forintért) árvereztek el 2006 elején.

Ernesto Che Guevara, a dél-amerikai forradalmár és gerillavezér több régi fotón is feltűnt 1 millió forint értékű Rolex Submariner órájával.


Órák Világa - Deluxe Magazin

Korábban:

George Clooney ketyegő kedvencei

Leonardo DiCaprio 32 milliós órája

A királynő órája

Brad Pitt és Uma Thurman órái

Hírességek és karóráik

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5