Mobiltelefonos óra Knight Rider és James Bond rajongóknak

Címkék: óra, James Bond, telefon, high-tech

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Szinte mindenki irigykedve figyelte annak idején James Bondot és Michael Knightot, amikor egy karórába beszélve telefonáltak, de a XXI. század elején már ez sem számít lehetetlennek. Az ausztrál SMS Technology nevű cégnek köszönhetően a karórába épített mobiltelefon elindult hódító körútjára.

Letagadni sem lehetne, hogy a filmes és sorozatos ötletekből születő technikai újdonságok mindig nagy sikerrel indulnak a rajongók körében, így az SMS Technology által piacra dobott M500-as készülék valószínűleg hasonló fogadtatásra lel majd. Gyakorlatilag ez a világ legkisebb mobiltelefonja, amely ráadásul egy igen elegáns karóraként is megállja a helyét.

Külön érdekesség, hogy a készüléket egy 3,8 cm átlójú, érintőképernyős, színes TFT kijelzővel szerelték fel, így minden tekintetben megfelel a mai telefonok dizájnjának is, itt csak annyi a különbség, hogy a csuklónkon hordhatjuk a 120x160 pixeles kis monitort. Nem is húzza majd le a kezünket, mivel az egész szerkezet csupán 60 grammot nyom, ami még egy normál karóra esetében sem nevezhető túl nehéznek.

A vállalat ígérete szerint az óra formájú mobiltelefon minden SIM-kártyával kompatibilis lesz majd, persze ezt még nem erősítették meg a fogyasztói visszacsatolások, de igen reményteljes, hogy a világon bárhol használhatjuk ezt a különleges készüléket.

Alig 60 grammot nyom a mobil-óra

Tudását illetően sem kell szégyenkeznie az M500-es modellnek, amely Java és WAP támogatással is rendelkezik, Bluetooth-on és USB csatlakozón keresztül képes kommunikálni külső szerkezetekkel (természetesen minden head-settel is, így lehet vele telefonálni, nem kell a csuklónkba beszélnünk, legfeljebb ha fel akarjuk hívni magunkra a figyelmet).

A fekete és barna szíjjal is rendelhető, vízálló óra-telefon 128 MB belső memóriával rendelkezik, és támogatja az MP3 fájlokat, tehát akár zenét is hallgathatunk róla, sőt, az érintőképernyős kijelzőn még MP4 videókat is megnézhetünk.

Egy feltöltéssel 80 órás készenléti időt is garantál a gyártó, és persze minden olyan funkciót megtalálhatunk még a készülékben, amelyet egy sima mobiltelefon tud (játékok, határidőnapló, 199 férőhelyes telefonkönyv, 40 előre programozott csengőhang), tehát semmiben nem szenvedünk majd hiányt, ha az M500-ast választjuk telefonnak.

A készülék áráról egyelőre még nincs konkrét információ, de egyes értesülések szerint körülbelül 500 dolláros (vagyis 93 ezer forintos) áron szerezhetjük majd be az SMS Technology ötletes mobilját.

Deluxe Magazin

Korábban:

Mobilba építhető a világ legkisebb projektora

Marhabőrbe bújt a Samsung SGH-E500

Multimédiás retikült kapnak a nők

Ékszerdoboz a mobiltelefonnak

Elkészült a világ leglaposabb mobilja

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5