Korda György: a türelem a póker titka

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Korda György népszerűsége a pókerközvetítéseknek köszönhetően ismét óriásit nőtt, és nem csak az idősebb korosztály körében. Most a Vendégszoba látogatói osztották a táncdalénekesnek a lapokat. Kiderült, hogy hétfőnként be lehet ugrani egy pókerpartira a Korda-Villába, és hogy mennyi pénzt kártyázott el az énekes egy mauritiusi kaszinóban. A pókerjátszmák kommentátora azt is elárulta, hogyan nyerte meg Klárikát a játéknak.

Korda György
1. A pókernek köszönhetően nagyon sokat nőtt Korda György népszerűsége.

Talán nem túlzok, ha azt mondom, a pókernek köszönhetően került újra reflektorfénybe igazán. Örül ennek, vagy jobb lett volna kizárólag a zenei vonalon maradni? [hage]
-Minden, amivel egy színpadi ember előbbre lép a rangsorban - gondolok itt akár teljesítményre, akár népszerűségre -, az csodálatos dolog. Nem tiltakozom az ellen a vélemény ellen, hogy a póker nagyon sokat segített a népszerűségemben, főleg abban, hogy a fiatalságot sikerült megnyerni magamnak, de azért ne felejtse el, hogy 50 éve énekelek, még most is tele tervekkel. És soha nem voltam hullámvasúton, hogy egyszer fenn, egyszer lenn, de azt, hogy ennyire fenn, az valóban a pókernek köszönhető.

Mióta kártyázik? [koty-o]
- 5 éves korom óta. Nagyapám, aki házmester volt, egész éjjel fenn volt, mert kapupénzt kellett szedni, és hogy múlassa az időt, ultiztak a barátjával. De az ultihoz három ember kell, ezért megtanítottak engem is. Ezért 6 éves koromban már pénzben játszottam. Azt tartom a kártyáról, mint a profi sportról: az tud igazán profi módon játszani, aki abszolút fiatalon tanulja meg a játékot.

Kedves Gyuri! Mekkora volt eddig a legnagyobb nyreményed? [Flagellant]
-Valamivel nagyonbb, mint a legnagyobb veszteségem. Ha igazán akarnám jellemezni, akkor azt mondanám, egy elegáns szobabútort lehetne belőle venni, de többet nem.

És a legnagyobb bukása? [@@Richard@@]
-Most akkor őszintén elmondom, mert eszembe jutott és mindig fáj. Mauritiuson nyaraltunk Klárikámmal, elmentünk a kaszinóba, és blackjackezni akartam, de minden asztal foglalt volt. Dühömben, hogy nem volt helyem, odamentem egy asztalhoz, ahol egy kínai játszott,
és nem vettem figyelembe, hogy a minimális betét 500 dollár volt. Egy óra alatt sikerült 10 ezer dollárt elveszteni, és még megkérdeztem Klárikámat, hogy van-e nála pénz, de szerencsére nem adott. Azóta sem mentem Mauritiusra.

Klárika hogy viseli a játékszenvedélyét? [Atesz]
-Azt mondja, hogy imádja, mert most beoltottam őt is a pókerre. Együtt közvetítjünk a televízióban a pókerversenyeket. Ha valamit el akarok nála érni, hagynom kell, hogy nyerjen ellenem, és akkor aránylag zöld utat kapok mindenhez.

Szeret snapszerezni? [ShockOsugi]
-A snapszer nem igazán az én profilom, de tudok játszani. Igazán az ultiban és a pókerben vagyok otthon.

Soha életemben nem hallottam, láttam még ennyire jó kommentátort, mint Ön. Ön miatt kezdtem el pókerezni, és szerintem vagyunk így még pár ezren még:) [engemszeressetek]
-Nagyon szépen köszönöm. Annak örülnék legjobban, ha minnél több jó magyar pókerjátékos lenne, és világversenyeken is tudnék közvetíteni magyar pókerjátékost.

Mi a véleménye a konkurens csatornán futó versenyről, illetve a közvetítőkről szakmailag? [hage]
-Nem láttam egyetlen adást sem. Viszont azt tudni kell, hogy két kártyalapból jó műsort csinálni nagyon összetett és nehéz. Nem csak show-ból áll a pókerközvetítés, hanem van szakmaisága is. Nem az én tisztem eldönteni, hogy az RTL Klubban milyen a pókerközvetítés, ezt döntsék el a nézők.

Ön szerint milyen eredményt érne el egy olyan pókerversenyen, amit közvetít? [telefonia]
-Azért nem tudok reális választ mondani erre, mert számtalanszor láthatták a közvetítéseim során, hogy a teljesen esélytelenek simán kiverik a világsztárt. Tehát előfordulhat az, hogy egy bizonyos versenyen akár első is lehetek, de hosszú távon bizonyosan sok kudarc érne.

Miért K-9 a kedvenc lapja? [____18asPestiFIÚ]
-Nem vagyok biztos benne, hogy ez így helytálló. Van az interneten egy mondásom, amiből dal is lett: Király vagy kilences. Lehet, hogy innen gondolja, de az igazi kedvenc lapom a flop előtt a két ász.

Gondolt arra, hogy fiatalokat oktasson kártyázni? [Atesz]
-Nem gondoltam rá, mert ezt a játékot oktatni nem lehet. Tanácsokat adni lehet, de azok abszolút szubjektívek, viszont a szakmai könyvekből tökéletesen meg lehet tanulni pókerezni. A tanácsaimat pedig (amik abszolút szubjektívek) kb. egy óra alatt el tudom mondani. Ebből most mondok kettőt: először is konzekvensnek kell lenni. Ez azt jelenti, sportnyelvre lefordítva, hogy ha elhatároztam, hogy támadok, nem szabad megállni, mert megszúrnak. A második tanács: türelem, türelem, türelem. És ez nem rózsát terem, hanem akár egy verseny megnyeréséshez is vezethet.

Korda György és felesége, Korda Klári

Milyen vágya nem teljesült még a póker terén? [.Zivi.]

-Van egy borzasztó nagy vágyam a póker közvetítéssel kapcsolatban. Kipróbálni magam, akár német, akár angol nyelvterületen, egy ottani kommentátor társsal. Kíváncsi lennék, hogy milyen sikert aratna, az a közvetítési mód, ahogy én Magyarországon közvetítem a pókert. Mert sokan úgy gondolják, hogy ez a közvetítétési mód egyedülálló a világon, és bármelyik más országban pedig a pókerközvetítések abszolút unalmasak. 

Milyen úton-módon lehetne Önnel egy asztalhoz kerülni? Hol érdemes próbálkozni rendszeresen ilyen céllal?[hage]
-A chat után o-play.hu-n. Vagy ha hétfőnként eljön a Villa-Kordába, ahol a barátaimmal szoktam pókerezni. De előre kell szólni, mert különben nem lesz hely!

Mennyi a "beugró" a villába, pókerre? [Atesz]
Nincs beugró, de mi cashgame-t játszunk. A kis vak 200 forint, a nagy vak 400. 10 ezer forintot váltunk be, és háromszor lehet újratölteni, azaz rebuy.

Hogyan lehet bejutni a hétfőnkénti pókerezésekre? [Medvedenko]
-Azért nem mondok erre biztos választ, merrt ezek nem tuti napok. Ha hétfőn véletlenül fellépésem lesz, akkor nem tudok pókerezni. Ez mindig előtte megbeszélés kérdése.

A kártyázáson kivül milyen sportokat szeret még? [Kimberly17]
-Az abszolút kedvencem az úszás. Természetesen nem versenyszerűen művelem. Ezenkívül  az NBA kosárlabdát szeretem nagyon, és szívesen nézek angol, spanyol és német focit.

Focit nem akar közvetíteni? [Flagellant]
-Magyar focit semmiképp sem, mert nem tudnám a focisták nevét. Manchester United- Chelsea vagy Barcelona Real Madrid meccset szívesen közvetítenék. De hagyjuk ezt meg az igazi sportriportereknek, mert én csak egy egyszerű énekes vagyok, és lehet, hogy már azért sem szeretnek, mert pókert közvetítek.

2. Korda György kegyetlennek tartja a Kész átverés show viccét.

Mit szólt, amikor a Kész Átverésben Balázs megtréfálta önt és kedves feleségét? [Baxxter]
-Őszintén akarja hallani a választ, vagy csak egy átlagos választ vár?

Én az őszinte választ szeretném hallani. Gondolom, nem örült neki annyira... [Lil Drop]
-Akkor most hallgassa meg az igaz történetet. Azért lehetett engem átverni, mert az M1 csatornával exkluzív szerződésem van, amelyben az áll, hogy más csatornánál nem léphetek fel. Tehát, amikor az átverés úgy kezdődött, hogy felkérnek egy születésnapon való fellépésre, eszembe sem jutott, hogy ez egy másik csatorna. A hátam mögött megegyezett a két rendező, és így jutottunk el a véleményem szerint elég gusztustalan átveréshez. Tudniillik, halottból és gyászszertartásból viccet csinálni, véleményem szerint gusztustalan dolog. Arról nem is beszélve, hogy ilyen helyzetbe hozni két művészt, nagyon kegyetlen dolog. És nem utolsó sorban megjegyzem, ezért az egészért egy fillért sem fizettek.

Nemcsak pókerben király

3. A fiatal magyar énekesek tehetségesek, de nem lesz belőlük igazi sztár.

A "Csináljuk a fesztivált!" című műsor kinek az alapötlete volt? [Amelie]

-Abszolút az M1 csatorna alapötlete volt. A címet is ők adták, mert az én ötletem a címre az volt, hogy Tessék választani. Tudniillik, ennek a műsornak semmi köze nincs a fesztiválhoz. A fesztivál szót itt inkább ilyen áttételesen balhénak kell érteni.

Ön szerint vannak tehetséges magyar fiatal zenészek? [Regina.George]
-Most ezt sokkal jobban meg tudom ítélni, mint bármikor, mivel most csináljuk a fesztivál műsorát, ahol fiatal énekesek feldolgozásában hallom a nagy slágereket. Tehát azt mondom, hogy nagyon jó anyag van, de valami mégsem stimmel. Valószínű, hogy ugyanaz lehet a probléma, mint a fiatal futballistákkal. Nagyon tehetségesek, de mégsem lesz belőlük igazi nagy sztár. Ennek egyik oka az, hogy sokkal többet hisznek magukról, mint amit tudnak, és ez nem az ő hibájuk, hanem a menedzsereké és a médiáé, mert irreális, amiket mondanak. Ettől függetlenül hiszem azt, hogy előbb-utóbb tényleg lesz egy világsztárunk, zenészben sokkal több a lehetőség, mint énekesben.

4. Klárikával nem vállaltak gyereket az életvitelük miatt, de unoka van.

Hogy csinálja, hogy 50 év alatt semmit sem kopott a fiatalsága? [nyolcbit]

-Hát, azt nem mondhatom, hogy nem kopott, a hajamon veszem észre, hála Istennek nem műhaj. És van egy feleségem, aki nem engedi, hogy az évek elmúljanak felettem. A műsorvezetés és a pókerpartik vezetése fiatalon tart.  Össszefoglalva, és a viccet félretéve, igyekszem úgy élni, mint 30 éves koromban.

Van gyereke? Hány éves? [Májvip Angyalka.]
-Van egy lányom, aki 28 éves. Úgy hívják, hogy Korda Judit. Kanadában mert férjhez egy olasz fiúhoz. És van egy nevelt lányom, Klárika nővérének a lánya, őt Flesh Alíznak hívják és egy unokám, akinek a neve Olivér.

Miért nem vállaltak közös gyermeket a feleségével? [-=szabad-=]
-Hadd legyen ez a mi magánügyünk! A mi életvitelünkkel úgy éreztük, a gyerek sínylette volna meg. Annyit turnéztunk, annyit utaztunk, hogy inkább úgy döntöttünk, maradunk ketten.

Melyiket szereti jobban? A pókert vagy az éneklést? [druken-master]
-A legnehezebb kérdést tette fel nekem. Ha ezt 5 évvel ezelőtt kérdezi meg tőlem, akkor egyértelműen azt válaszoltam volna, hogy az éneklést. De ma, 5 évvel idősebben, az őszinte válaszom fifti-fifti.

Mikor és hol lesz legközelebb koncert? [Regina.George]
-Holnapután két budapesti koncertünk is lesz. Az egyik a Belvárosi Fesztivál, a másik a BKV pályán. És nagyon készülünk a Diákszigeti koncertünkre, ami augusztus 11-én lesz.

Nagyon köszönöm a kérdéseket! Várom a játékos kedvűeket az www.oplay.hu-n. Aki ügyes nyerje el a pénzem!

Deluxe Magazin

Korábban:

Pókerezzen Korda Györggyel!

Tetőtéri luxus: határ a csillagos ég

Luxus, póker, csokivízesés

Fallikus szimbólumok és slampos dívák Las Vegasban

A szerencse forgandó: kaszinók virágzása és bukása

Nyerjen egy igazi csajos hétvégét Nagy-Britanniában!

Nyerjen egy igazi csajos hétvégét Nagy-Britanniában!

Regisztráljon és az Öné lehet a VisitBritain.hu játékának főnyereménye, egy négy fős londoni utazás!

További részletekért kattintson ide !

 

 

 

1 komment

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Szabó Máté | 2010. február 16., kedd 21:03:10

Póker Mániákus lettem sok hála Gyuri bácsinak!!Mindíg nézem a tv-ben nála izgalmasabban senki sem közvetít!

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5