Halálos ékszerek

Címkék: ékszer, halál, óra, Nixon

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Tovább hódít a kiegészítők között a halál: miután az amerikai Nixon óragyár bemutatta a halálfejes Rotonda modellt, egy ékszercég is elkészítette koponyás gyűrűjét és medálját, amelyet egy őrült uralkodóról nevezett el.

Juanna Peekaboo koponyagyűrű
A középkorban a méreggyűrűket szent relikviák tárolására használták, amelyek a tulajdonost a hiedelem szerint megóvták a betegségektől és a balszerencsétől. A későbbi századokban az európai arisztokrácia körében ezek az ékszerek már szerelmi zálogként váltak népszerűvé.

A méreggyűrűkben nem feltétlenül egészségre ártalmas anyagokat hordtak, rejtettek bele egy-egy apró és nagybecsű emléktárgyat, gyógynövényeket, illetőleg porokat, amelyek csak esetenként voltak halálosak.

A méreggyűrűk története Wendy Brandes ékszerészt is megihlette, aki a GiGi Caron cégnek több modellt is készített. A Juanna Peekaboo koponyagyűrűt a tervező Őrült Johanna kasztíliai királynőről nevezte el, aki a hűtlen természetű Szép Fülöp miatt zavarodott meg, innen kapta állandó jelzőjét.

A 18 karátos aranygyűrűt két keresztbe tett, gyémántból kirakott csont díszíti, a fedőlapot kinyitva pedig egy halálfej bukkan elő, amely fehér zafír szemekkel néz a viselőjére. A kiegészítő ára 7 ezer dollár, vagyis 1,3 millió forint. Aki valamivel kevesebbet költene halálos ékszerre, annak az 5600 dolláros (egymillió forintos), nyakba akasztható medál ajánlható, amelyet fekete gyémántokkal díszített a gyártó.

Az iparágban persze nem ez az első halálos kiegészítő. Legutóbb a Nixon készített hasonló felfogásban karórát, amelyet fekete és fehér gyémántokból formázott koponyák díszítenek.

Deluxe Magazin

Korábban:

83 éves színésznő ihlette meg az ékszerészeket

Gyémánttal kirakott lótusz az órabolond hölgyeknek

Gyémántbányász hajó Dél-Afrika partjainál

Antwerpen gyémántjára pályázik India

Playboy-nyuszi ihlette a platinaékszert

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5