Atombunker épül paranoiás milliomosoknak

Címkék: milliomos, ingatlan, rezidencia

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Megkapta az ABCguard Safety Systems az első európai ABC-rendszerű, magáncélokra is használható bunker építésére vonatkozó engedélyt, így a kontinens bármelyik milliomosa megveheti a legalább 22 millió forintba kerülő, atom-, biológiai és kémiai fegyverek ellen védő rejtekhelyet.

Mottója alapján egy "bizonytalan világban" ígér "biztonságos helyet" az ABCguard Safety Systems GmbH, ami nem is túlzás a német cég részéről, hiszen eddig nem lehetett hatóságilag tesztelt ABC-rendszerű bunkert vásárolni a kontinensen.

A német katasztrófavédelmi hivatal közel négy évig tartó vizsgálatai után azonban már erre is nyílik lehetőség, így nem kell attól tartaniuk a milliomosoknak, hogy nem elég biztonságos a házilag barkácsolt bunker atomtámadás, biológiai vagy kémiai fegyver bevetése esetén.

Bal oldalt a szellőzőrendszer, középen a lakóegység látható, jobb oldalon a bejárat

A földalatti létesítményeket előre legyártott panelekből állítják össze a helyszínen, ami akár a ház kertje is lehet. A bunkerhez különleges szigetelésű ajtókat, levegőztető és légszűrő berendezést is szállít a cég, amelyet sugárzásvédelmi betonköpennyel látnak el (a levegőszűrő az alfa-sugárzás ellen, míg a betonköpeny a béta- és gamma-sugárzás ellen véd).

A létesítmény minden egyes komponensét egyenként vizsgálta meg a német katasztrófavédelmi hivatal. A kertben történő beépítés a moduláris módszernek köszönhetően akár egy héten belül is befejeződhet. A földalatti bunkert a lakóház pincéjével kérésre alagúttal összeköti a vállalat.

A hatóságilag engedélyezett bunkerek három biztonsági fokozatban kaphatók. A 30 centiméteres acélbetonfalú "Basic" kiszerelés 12 négyzetméteren kínál védelmet 4-7 személynek, a 40 centiméteres acélbeton "Extra Safe" szintén ugyanennyi embernek szolgál védelemmel atom-, biológiai és vegyi támadás esetén, továbbá kézigránátok és kisebb rakéták ellen is véd.

A harmadik fokozatú "Multi Safe" annyiban kínál többet, hogy a modulokból akár ötöt is összekapcsolhat a biztonságra vágyó tulajdonos, lehetővé téve így 35 ember elszállásolását is.

Az ABCguard négy célcsoportnak készít bunkereket: katonaságnak, kormányzati szerveknek, ipari létesítményeknek, valamint családoknak. Az atombiztos létesítmények ára 89 ezer eurónál (22 millió forint) kezdődik.

Deluxe Magazin

Korábban:

Pánikszobás luxusotthonok épülnek Londonban

Pánikszoba a luxuslakosztályban

Egzotikus tengeri bungalókba menekülnek a gazdagok

Hírességek rejtekhelyei

Menedék a világ gondjai elől

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5