Kortárs-fanatikusok találkozója a Ráday utcában

Címkék: műkincs, fesztivál, Budapest

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Május 18-20. között rendezik meg a IX. Plein Art Kortárs Művészetek Fesztiválját a Ráday utca galériáiban, éttermeiben, kávézóiban, közterein. A rendezvénysorozat idei díszvendége Japán lesz.

Idén is megrendezik a Plein Art művészeti fesztivált a Ráday utcában. A rendezvény főszervezője, Szilágyi Márta elmondta, a kilencedik alkalommal jelentkező, több mint 30 programot felvonultató fesztivál fővédnöke Nabekura Sinicsi, Japán magyarországi nagykövete lesz. Az Erlin Galéria vezetője hozzátette, a május 18-20. között tartott rendezvényen japán kortárs zenei koncertek, könyvbemutatók várják a közönséget, és a szigetország ötvösművészetével is megismerkedhetnek az érdeklődők.

Forrás: www.barbarayoshida.com
Barbara Yoshida munkái is megtekinthetők lesznek

Szilágyi Márta a tárlatok közül kiemelte Ikezava Takasi képzőművész kiállítását, amely az Erlin Galériában látható, Fukui Juszuke Budapesten élő japán festőművész kiállítását a Nes Galériában, illetve az Egyesült Államok-beli Barbara Yoshida fotóművész tárlatát az Art9 Galériában.

A fesztivál lényege a kortárs képzőművészeti ágak társművészetekkel együtt való bemutatása, így a nézők a kortárs képzőművészetet zenei, irodalmi performanszokkal együtt ismerhetik meg.

Az óránként nyíló tárlatokkal, a hagyományos képzőművészeti műfajokkal és az azoktól eltérő alkotói formákkal részben a galériákban, részben alkalmi kiállítóhelyeken és nyilvános tereken találkozhat a közönség - emelte ki a főszervező.

Az Erlin Galéria által rendezett képzőművészeti tárlatsorozatot szabadtéri performanszok és videoinstallációk is színesítik. Az úttesten szobortárlat, felette művészzászló-kiállítás fogadja a fesztivál vendégeit. A programokat esténként szabadtéri koncertek zárják.

Forrás: MTI-Deluxe Magazin

Korábban:

Bohém műkedvelőké lesz a Falk Miksa utca

Harmadszor éjszakáztak a műgyűjtők

Pálinkaorgia Budapesten

Műtárgycserélő társaság alakul Budapesten

Ezrek látogattak ki a művészeti fesztiválra

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5