Harry Potter világát idézi a videókat tároló képkeret

Címkék: high-tech, Harry Potter, képkeret

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A polcon és a tévén álló családi fotó hagyománya sosem megy ki a divatból, de persze manapság egy keretbe foglalt fényképet is fel lehet turbózni: az Aluratek egy elegáns fakeretbe csomagolva olyan digitális rendszert mutatott be, amely egy képbe sűrítheti a család összes emlékét. A keretben videókat is nézhetünk, így a megörökített családtagok ugyanúgy mozognak a "képen", mint a Harry Potter regényekben.

A megsárgult fotók és a több kilós albumok ugyan megőrzik a család legszebb pillanatait, de rendszerint elvesznek, szétesnek, nehezen hordozhatóak. Márpedig a családi emlékek megörökítése olyan hagyomány, amelyről sosem mondanak le az emberek. Erre gondolt az Aluratek is, amikor nemrég bemutatta ADMPF110 Digiframe nevű digitális fotótárát, amely a klasszikus fotó formájába egy egész médiacentert sűrít, így mostantól egyetlen képkeretben tárolhatjuk majd akár életünk összes emlékét.

A megoldás roppant egyszerű: az elegáns, kiváló minőségű lakkozott fakeretbe nem egy kép, hanem egy 10,5 inches TFT LCD kijelző került, illetve egy bővíthető háttértár és hangszórók, hogy akár a házi videókat is ezen a szerkezeten tárolhassuk.

A Digiframe-be egy egész médiacentert sűrített az Aluratek

Az LCD monitor egyébként kiemelkedő minőségű, 1024x768-as felbontást produkál, így a legmagasabb felbontású képeket és videókat is kényelmesen nézhetjük végig az ADMPF110 Digiframe fakeretében. A 256 MB beépített memória nem túl nagy, de szerencsére a keret hátán igen komoly bővítési bemenetek találhatóak, CF/MS/SD/MMC/XD memóriakártyák bármelyike egyetlen mozdulattal a fotócentrumba helyezhető, így akár digitális fényképezőgépek vagy kamerák anyaga is azonnal visszanézhető a digitális fotóalbum segítségével.

Direkt kapcsolatra is lehetőség van egy USB 2.0 kimenettel, és egy külön csatlakozás segíti a hangszórók külső hangrendszerre való kivezetését. Az ADMPF110 a JPEG fájlok mellett támogatja az MJPG (fotóvetítés), AVI és az MP3 kiterjesztéseket is, így akár zenét is hallgathatunk a családi fényképek böngészése közben.

A falra szerelhető, illetve asztali állvánnyal bárhova helyezhető ADMPF110 Digiframe gyakorlatilag egy kis médiacenterként is értelmezhető, főleg mert távirányító is készült hozzá, amelynek segítségével a fotónézegetés igazán kényelmessé válik.

Igaz, egy laptop vagy egy újabb tévé is alkalmas ezekre a feladatokra, de az Aluratek fakeretes ötlete mégis személyesebbé teszi az egészet, mintha csak egy régi fotót vettünk volna le a polcról, amely történetesen mozog és zenél is. A digitális fotócentrum ára 200 dollár (vagyis 36 ezer forint), ami nem tűnik soknak a fentebb részletezett képességek fényében.

Deluxe Magazin

Korábban:

Univerzális LCD televízió a Bang & Olufsentől

Környezetbarát LCD-tévéket dob piacra a Panasonic

Grillezés és tévézés egy készülékkel

Festménynek álcázott plazmatévék a Panasonictól

Fából készít tévét az LG

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5