Erdélybe mennek a Munkácsy-képek

Címkék: Munkácsy, műkincs, kiállítás

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Különleges helyszínen tekinthetők meg május 5. és július 15. között Munkácsy Mihály világhírű festményei: az utazó kiállítás legújabb állomása az erdélyi Csíkszereda. A 47 festményen kívül Munkácsy-relikviákat és korabeli fényképeket is megtekinthetnek az érdeklődők.

A Magyarországon közel két éve vándorló, nagysikerű Munkácsy-kiállítás határon túli bemutatásának ötlete 2006 nyarán vetődött föl. Pákh Imre, a kiállítás gerincét alkotó műtárgyak tulajdonosa és a Szemimpex Kiadó, mint a kiállítás magyarországi jogtulajdonosa széleskörű szakmai konzultációt követően úgy döntött, hogy az egyedüli romániai/erdélyi helyszínként a Csíki Székely Múzeumot jelöli meg.

Előkészületek a csíkszeredai Csíki Székely Múzeumban

Az a tulajdonosi és menedzseri szándék, miszerint a kiállítást be kell mutatni az erdélyi közönségnek, találkozott Csíkszereda Megyei Jogú Város és a Csíki Székely Múzeum részéről megnyilvánuló fogadókészséggel. Az esemény Erdély-szinten premiernek számít, így az erre való felkészülés rendkívüli kihívást és felelősséget jelent a múzeum számára - derül ki az intézmény honlapján.

A vándorkiállítás legutóbbi állomása Szolnok volt, ahol áprilisban köszöntötték a 750 ezredik látogatót, ezelőtt Szombathelyen tekinthették meg a Munkácsy-képeket az érdeklődők.

A csíkszeredai tárlat anyagát túlnyomórészt a New Yorkban élő Pákh Imre gyűjteményéből származó 29 festmény képezi, de a kiállításhoz a budapesti Magyar Nemzeti Galéria 16, és a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum 2 darab képe is jelentős mértékben hozzájárult. A székelyföldi múzeumban 36 Munkácsy-relikviát és 26 korabeli fényképet is megtekinthetnek az érdeklődők a május 5. és július 15. közötti kiállításon.

Forrás: MTI/ Deluxe Magazin

Korábban:

Milliós festmények találkozója a Mű-Teremben

Szombathelyre költöznek a Munkácsy-képek

Tarolt a magyar művészet külföldön

Szolnokra viszik a Munkácsy-képeket

Munkácsy Lusta inasáért versengtek Londonban

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5