Képernyő a billentyűzetben

Címkék: high-tech, internet

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Minden egyes billentyű egy apró képernyő azon a klaviatúrán, amelyet az Art.Lebedev designer cég készített el a tehetősebb internetezők örömére. A durván 300 ezer forintos billentyűzetet a legfrissebb hírek szerint május végétől már elő is lehet jegyezni.

Évek óta hallani az orosz Art.Lebedev cég Optimus Maximus nevű luxusbillentyűzetéről, amelyen minden egyes billentyű egy-egy apró képernyő, amin a funkciójának megfelelő ikon vagy betű látható. A klaviatúra forgalmazásáról azonban mindeddig egyetlen hír sem szólt, és az ára, illetve a technikai jellemzői is megváltoztak az első közlések óta.

48x48 képpont rajzolja ki a billentyűkön a feliratot

A legfrissebb hírek szerint május 20-tól lehet előjegyezni 1564 dollárért (285 ezer forintért) az Optimus Maximust. A németországi ceBIT kiállításon az orosz cég standján még nem láthatták az érdeklődők a készüléket, amelynek specifikációit a cég némileg módosította is azóta.

A billentyűzet változatlanul az organikus, színesen világító OLED technológiát alkalmazza,  az egyes nyomógombok mérete azonban megnőtt a március 15-21. közötti kiállítás óta. Eredetileg az Art.Lebedev 32x32 pixeles billentyűket használt volna a klaviatúrához, az új OLED-beszállító cég azonban 48x48 képpontos, nagyobb (9,1 helyett 10,1 milliméteres) kijelzőket kínál - olvasható a német Golem című szakmai hírportálon.

Az Optimus Maximus valamelyest hasonlít a világ legdrágább billentyűzetéhez, hiszen egyiken sincs semmilyen felirat, az orosz designer cég alkotása azonban utóbbitól lényegesen eltér, hiszen az OLED-kijelzőkön bármilyen ikon vagy betű megjeleníthető, amelyekhez tetszőlegesen rendelhetjük hozzá a funkciókat.

Az Art.Lebedev billentyűzete 2007 végén kerülhet a polcokra

Az egyedülálló ötleten alapuló modell első működőképes prototípusának bemutatását augusztus elejére tűzte ki az Art.Lebedev, míg a sorozatgyártásra novemberben kerülhet sor, 2007 decemberéig pedig 400 darab készül el a tervek szerint.

Deluxe Magazin

Korábban:

A világ legdrágább billentyűzetéről hiányoznak a betűk

Gyémántegér készült luxusmániásoknak

A számítógép is megérdemli a luxust

Swarovski-egerek Neiman Marcus-tól

Ezüstből készítettek Xboxot

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5