A legendás órásmester terveit egy évszázaddal később is használják

Címkék: kreáció, óra, kiállítás

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A legnagyobb óragyárak újdonságai mellett a kisebb óramanufaktúrák modelljei is nagy sikert arattak a bázeli órakiállításon, ezek egyike volt a kicsi, ám annál figyelemreméltóbb Louis Moinet, amelynek standján két igazi különlegességgel ismerkedhettünk meg közelebbről.

A Datoscope modell ismertetőjele a különleges rotor
A svájci cég vezetőjétől megtudhattuk, hogy a vállalatot a híres órásmester, Louis Moinet (1768-1853) tiszteletére alapították. A legendás órásmesterrel való kapcsolat azonban nem merült ki a névválasztásban (Jean-Marie Schaller, a brand vezetője részéről), hiszen az 1853-ban elhunyt Louis Moinet számos eredeti tervrajzát felhasználták a manufaktúra ügyes kezű órásai az új modellek megalkotásakor.

Louis Moinet szegényen halt meg, mert fontosabbnak tartotta, hogy 20 év alatt papírra vethesse óraszerkezeteinek terveit, valamint komoly szakmai tapasztalatait. A 19. század egyik leghíresebb órásmesterének elképzelései a nevét viselő cég legújabb modelljeiben élnek tovább.

Datoscope

Az egyik új modell a Datoscope nevű karóra volt, amelynek érdekessége, hogy számlapjának dekorációját Louis Moinet mester zseniális munkássága ihlette. A karóra eredeti designtervvel megalkotott acéltokjában egy automata felhúzószerkezettel szerelt, 25 csapágykövet tartalmazó óraszerkezet kapott helyet.

A mindkét irányba húzó rotorral felszerelt karóraszerkezet mintegy 42 órás járástartalék felhalmozására képes. Az óra nem csak az egyedi módon megoldott dátumkijelzésével, hanem a felhúzórotor kialakításával is felhívja magára a figyelmet. A mindkét oldalon tükröződésmentes réteggel bevont és négy pici csavarral rögzített zafírhátlapon keresztül egy nagyon egyedi rotor látható, amelyen, illetve a fölötte elhelyezett védőegységen a Louis Moinet cég szimbólumai, valamint a modell egyedi sorszáma kaptak helyet.

A valódi krokodilbőr szíjjal felszerelt modell többféle számlapvariánssal készül. Az elkészített darabszám az összes típus esetében azonos: számlapvariánsonként mindössze 60 darab áll a vásárlók rendelkezésére.

44 órányi járástartalékot halmoz fel az időzónás Variograph

Variograph


A másik különleges darab a Variograph nevű modell volt. A karóra stopper és holdfázis komplikációval bonyolított óraszerkezettel kerül forgalomba. A modell automata szerkezete 25 csapágykővel készül, és mintegy 44 órás járástartalék felhalmozására képes. A kékített csavarokkal és gondos kézimunkával díszített óraszerkezet két igazán praktikus funkciót is kínál leendő tulajdonosának.

A karóra egy holdfázis-kijelzővel bonyolított, amely precízen mutatja a Hold mozgását. A másik különleges és praktikus újdonsága az órának a 24 órás kijelző, amely a 9-esnél elhelyezett kis segédszámlapon kapott helyet. Mindkét komplikációt a Louis Moinet szabadalma védi, így biztosítják a modell egyedi megjelenését.

A szintén levédett formájú óratokot mindkét oldalról tükröződésmentes réteggel bevont zafírüveg védi. Az üveghátlapon keresztül így figyelemmel kísérhető az értékes óraszerkezet működése. A karóra különböző változataiból a Louis Moinet mindössze 60-60 darabot készít.

Forrás: Órák Világa

Deluxe Magazin

Korábban:

Katonai karórák reneszánsza

Magyar órakülönlegességek a világ legnagyobb órakiállításán

Félkarú rabló egy karórában

Lecsaptak a 180 millió forintos karórára

A luxusóra-készítés kulisszatitkai

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5