Sólyom alakú lesz a világ első nyolccsillagos szállodája

Címkék: hotel, luxus, rezidencia, dollár

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Nyolccsillagos hotelt kap 2008 karácsonyára Ahmed Al Maktoum herceg. A svájci befektető pénzén épülő, részben színarany Royal Falcon Hotelben egy szoba 10, míg egy lakosztály közel 75 ezer dollárba kerülhet majd egy éjszakára.

Royal Falcon Hotel néven épülhet meg a világ első nyolccsillagos szállodája. Az idén ősszel kezdődő munkálatok során a svájci építők egy 350 méter magas, sólymot formázó toronyépületet húznak fel, amelynek szárnyaihoz színaranyat is felhasználnak majd. Az óriásprojekt mögött álló svájci Hans-Rudolf Schmutz-al Baktoum úgy tervezi, a szállodák jövendőbeli királya akár már 2008 karácsonyára is elkészülhet, és átveheti a hatalmat a luxushotelek világának mostani csúcstartójától, a hétcsillagos, szintén az Emirátusokban épült Burj Al Arabtól.

Egyelőre még a hétcsillagos Burj Al Arab a csúcstartó

A sólyom mint jelkép igencsak népszerű az arab térség sejkjeinek körében, akik szemében az exkluzív, fényűző környezetet garantáló Royal Falcon kedvelt úti céllá válhat. A becslések szerint mintegy 7,5 milliárd dollárba kerülő épület mindkét szárnyának lakosztályaiból csodálatos kilátás nyílik majd. A luxushotel minden szintjén harminc lakosztály kap helyet, méghozzá külön inasokkal, személyzettel. A sólyomhotel két szárnyában több éttermet is kialakítanak, ahol a szakácsok kizárólag rendelésre készítik majd a fogásokat.

A szálloda járműflottája ugyancsak exkluzív lesz, elég ha csak arra gondolunk, hogy 45 Rolls Royce és 20 Bentley áll majd a vendégek rendelkezésére, természetesen sofőrrel együtt. Említésre méltó ugyanakkor a Royal Falcon hét darabos repülőgépparkja is, amelynek személyszállító kapacitása 340-600 főre tehető.

A nyolccsillagos hotel árszabása különösen merész. A legolcsóbb szobáért a tervek szerint éjszakánként 9500 dollárt (több mint 1,7 millió forintot), míg egy hétszobás lakosztályért 73 530 dollárt (13,4 millió forintot) kérnek majd el, ez utóbbihoz saját helikopter is jár majd. A Businessportal24.com internetes oldal értesülései szerint a 7,5 milliárd dollárba kerülő luxusszálló Hans-Rudolf Schmutz-al Baktoum ajándéka lesz az Emirátusok hercegének, Ahmed Al Maktoumnak.

Deluxe Magazin

Korábban:

Milánóban is lesz hétcsillagos szálloda

Diszkriminálja a férfiakat az arab hotel

Dubaiban épül a világ legmagasabb ötcsillagos szállodája

Tíz kilométeres szállodasort épít Dubai

Hétcsillagos szállodák Törökországban

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5