Egyenes adásban figyelhető a Sotheby's rekorddöntése

Címkék: Sotheby's, aukció, rekord, New York

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Közel negyedmilliárd dollár a becsült értéke annak a 74 festménynek, amelyek a Sotheby’s New York-i aukciósházában kerülnek kalapács alá május 15-én. A Kortárs Művészet című árverést a Sotheby's történetében először online adásban, videón is figyelemmel kísérhetik az érdeklődők.

Rendkívül értékes festmények tucatjait árverezi el május 15-én a Sotheby's New Yorkban, amelyek becsült összértéke 244 millió dollár, azaz 44 milliárd forint.

A becslések alapján Mark Rothko White Center (Yellow, Pink and Lavender on Rose) című festménye érheti el a legmagasabb összeget, 40 millió dollárt (7,2 milliárd forintot). A David Rockefeller gyűjteményéből származó kép világrekordot várhatóan magas leütési ára ellenére sem dönt, ezt ugyanis 140 millió dollárral (25 milliárd forinttal) tartja Jackson Pollock No. 5, 1948 című festménye.

Hasonló nagyságrendet képvisel Francis Bacon 1962-es keletkezésű, X. Ince pápáról készült tanulmánya, amelyet 30 millió dollárra (5,5 milliárd forintra) taksált a Sotheby's. Amennyiben ezen az áron cserél gazdát a festmény, megdől a festő egyéni rekordja, amelyet 2006. november 14-én állított fel 15,124 millió dollárral a Version No. 2 of Lying Figure With Hypodermic Syringe (Fekvő figura injekciós fecskendővel, Verzió No. 2) című alkotás.

Jackson Pollock Number 16, 1949 című vászna szintén az előbbi kategóriába tartozik 25 millió dolláros becsült árával, míg egy másik műve, a Rhythmical Dance ezzel szemben "csupán" 16 millióért kelhet el. Robert Rauschenberg Photograph című, 15 millió dolláros képe mellett Gerhard Richter Zwei Spanische Akte című aktja kerülhet kétmilliárd forintnál is többe: a becslés szerint 12 millió dollárba.

A hat darab, tízmilliós nagyságrendű mesterremeket leszámítva további harmincöt képet kínálnak - a korábban lélektani határnak számító - egymillió dollárért vagy afölött. A május 15-i árverés legerősebb árképző neveinek az előbb említetteken kívül továbbra is Willem de Kooning, Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Tom Wesselmann, Jean-Michel Basquiat és Jeff Koons számít. Az ígéretes aukciót a Sotheby's történetében először egyenes adásban, streaming videón is figyelemmel kísérhetik az érdeklődők.

Deluxe Magazin

Korábban:

Félmilliárd forint egy hatcentis székért

Rekordparádé a Sotheby's aukciósháznál

Rekordáron vitték el a Bacont

Pénzeső az aukciósházakban

Világrekordot döntött Pollock festménye

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5