Négymilliárd forintos ékszervétel

Címkék: Sotheby's, New York, aukció, ékszer

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Ismét két kézzel szórták a pénzt a New York-i milliomosok, amire ezúttal a Sotheby’s egyik gyémántárverése kínált kitűnő alkalmat. Az április 25-én véget ért, kétnapos Magnificient Jewels nevű aukció és egy társrendezvénye összesen 25,2 millió dolláros, azaz 4,5 milliárd forintos bevétellel zárult.

Az elmúlt idők egyik legnagyobb gyémánt- és ékszerárverése zajlott le április 24-25-én a New York-i Sotheby's aukciósházban, ahol az első napon, a Magnificient Jewels árverésen 22,4 millió dollár (4 milliárd forint), a második napon, az Arcade Jewels nevű jótékonysági alapítványi árverésen 2,8 millió dollár (félmilliárd forint) értékben vásároltak ékszert a gyűjtők.

Ahogyan az lenni szokott a Sotheby's árverésein, ezúttal is messze a becsült ár fölött cseréltek gazdát a különleges ékszerek és gyémántok. Az aukción ugyanakkor több ékszer is meglepetést okozott árával, négy ritkaság még az egymillió dolláros lélektani határt is átlépte.

Forrás: Sotheby's
370 millió forintért kelt el a 74,95 karátos fancy sárga gyémánt

Az árverés legdrágább tétele egy 74,95 karátos fancy sárga gyémánt volt, amely 2,056 millió dollárért (370 millió forintért) kelt el, a legnagyobb feltűnést mégis egy viszonylag olcsóbb darab keltette. A Van Cleef & Arpels egyik smaragd- és gyémántgyűrűjét 1,888 millió dollárnál (340 millió forintnál) ütötték le, pedig előzetesen "csupán" 700-900 ezerre becsülték. Az 1968-ban készült gyűrű legfeltűnőbb eleme egy 18,54 karátos smaragd csiszolású smaragd, amelyet két darab, egyenként 1,23 karátos bagett csiszolású gyémánt fog közre két oldalról. Az ékszer foglalatát 18 karátos aranyból készítette a Van Cleef & Arpels, amit a VCA mesterjegy is jelez. Az ékszer korábban a Singer Alapítvány tulajdonát képezte.

Szintén érdekes tétel volt egy D színű, 16,98 karátos gyémánt, amely a becsült ár másfélszereséért, 1,552 millió dollárért (280 millió forintért) cserélt gazdát. Ennek az ékszernek külön érdekessége, hogy ez volt az első darab, amelyet a Harry Winstontól szerzett meg a Van Cleef & Arpels, amikor még 18,55 karátot nyomott a mérlegen. A VCA azonban a nagyobb tűz érdekében 1972-ben újracsiszoltatta, s így néhány karát elveszett belőle.

Pontosan ugyanennyiért vittek el egy másik ritkaságot, egy 192 bagett gyémántból álló nyakláncot, amelynek végén egy 48,91 karátos, körte alakú kő látható. Az ékszer szintén másfélszeres áron kelt el.

Deluxe Magazin

Korábban:

Félmilliárd forint egy hatcentis székért

Rekordparádé a Sotheby's aukciósháznál

Kiállították a Breakfast at Tiffany's gyémántját

Minden idők legdrágább tolla

A gyémánt útja

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5