Luxus hangfalak az Apple dizájnerétől

Címkék: high-tech, Apple, hangfal

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A luxuskategóriás erősítők között nem csak a teljesítmény, hanem a dizájn kérdése is meghatározó tényező lehet a vásárlásnál. A brit KEF vállalat már régóta készít felsőkategóriás hangszórókat, de a mostani vállalkozása a belbecs mellett a külcsín terén is komoly elismerést érdemel.

Összesen 100 párt gyártottak ebből a szettből
Egy minden minőségi követelménynek megfelelő hangfalhoz megfelelő dizájn is szükséges, ezt ismerte fel a brit hangfalgyártó vállalat, a KEF is, akik az Apple látnoknak tartott ipari dizájnerét, Ross Lovegrove-ot kérték fel legújabb hangfaluk megtervezésére. Lovegrove-nak köszönhetjük egyébként az iMac formai világát is. Az eredmény magáért beszél, a Muon nevet viselő hangfal futurisztikus és elegáns külseje valóban magával ragadja az embert.

Mintha a Mátrix-trilógia formai világa elevenedne meg a nappaliban, ezek a hét láb magas (vagyis több mint 180 centis) hangsugárzók elegáns kanyarulatokkal bírnak, és olyan borítás fedi őket, mintha hibátlanul visszatükröződőek lennének.

Ezt egy formázott alumínium eredményezi, a kéreg 6 mm vastag, jól kipárnázták, a vibrációs hangtorzulást megelőzendő. Ezek alatt egy 4 utas hangszóró-rendszer pumpálja a hangot, amely a KEF által szabadalmaztatott Uni-Q drive rendszert használja, hogy az egész szobába szakadatlan hangzásképet juttasson el.

A két kiegészítő basszus-drivert a Muon hátára szerelték, hogy segítsék a tiszta mélyhangzást, ami kölcsönhatásba lép a szoba effektusaival. Ez azt jelenti, hogy torzulás és puffogás nélkül állíthatunk elő hangos, tiszta zenei hangzást még egy nagyobb méretű szobában is. Szintén a KEF munkájának köszönhető az úgynevezett Acoustic Compliance Enhancement technológia is, ami megduplázza az igénybe vehető hangerőt azáltal, hogy aktív szén (az audioiparban úgy nevezik, "magic dust") nyeli el a levegő molekuláit.

A Muon hangfal párja 70 ezer fontba, vagyis 25,2 millió forintba kerül, és csak limitált darabszámban kapható, összesen 100 párt gyártottak belőle.

Deluxe Magazin

Korábban:

Tévéállványba rejtett házimozi

Luxushangfal a Monitor Audiótól

Felújította hangfalszériáját a Dali

Szuperkönnyű hangfalszett a Final Soundtól

Mini hangfalakat mutatott be a B&W

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5