Gyémánttal kirakott lótusz az órabolond hölgyeknek

Címkék: óra, gyémánt, ékszer, divat

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Blancpain óramanufaktúra remekművei minden Baselworld kiállításon feltűnnek, idén különösen érdekesek voltak a cég női modelljei, míves kidolgozásuk és szép megjelenésük is jelezte, hogy nem mindennapi darabokkal van dolgunk.

Az 1735-ben alapított svájci manufaktúra büszke arra, hogy fennállása óta egyszer sem készített kvarcszerkezetes karórát: a Blancpain kizárólag saját mechanizmusaival szereli fel időmérőit, amelyek a svájci óraipar legkomolyabb szereplőinek számítanak.

A Baselworld kiállításon minden évben komoly figyelem irányul a Blancpain újdonságaira, amelyek a cég központi helyen látható standján találhatók meg. Mi is itt leltük meg a 2006-ban bemutatott új női kollekció újabb változatait.

Lotus

A Lotus kollekció darabjai csodálatos feminin jegyekkel felvértezett karórák, amelyek nem csak exkluzív megjelenésűek, de felépítésük miatt akár mindennapi viseletre is alkalmasak. Az új modellek tokjaiban és számlapjain 220 darab gyémántkő található, amelyek a legtisztább és legfinomabban csiszolt drágakövek közül kerülhetnek csak ki. A fekete, illetve fehér számlapokat napsugár ihlette, finom, kézi véséssel díszítették a Blancpain szakemberei, és igen szépen harmonizálnak a karóra egész karakterével.

A 34 mm átmérőjű karóra nemesfémből készült tokjába a Blancpain 188 darab alkatrészből felépülő, 1150 jelzésű automata kalibere került. Az óraszerkezet csodálatos, kézzel dekorált hídjaiban a Lotus modellek zafírüvegből készült hátlapjain keresztül gyönyörködhetnek az órák tulajdonosai.

Time Zone


A világjáró hölgyeknek jó alternatívát jelenthet karóra vásárlásakor a Blancpain másik női újdonsága, a Time Zone nevű modell. A karóra 34 mm átmérőjű tokja rendkívüli automata szerkezetet rejt: a 100 órás járástartalék felhalmozására képes automata óramű a pontos idő kijelzésén túl egy második időzóna kijelzésére, valamint egy nap/éj indikáció működtetésére is képes. A 253 alkatrészből álló, komplikált mechanizmus kidolgozott részleteiben - hála a zafírüveg hátlapnak - ennek a modellnek az esetében is gyönyörködhet a boldog tulajdonos.

Meg kell még említenünk, hogy a karóra számlapja nagyon szépen sikerült. A modell lakkozott és kézzel vésett számlapját feltűnő, mégis arányos római számok uralják. Természetesen egy ilyen elegáns modell esetében a komplikációk elhelyezése nagyon "intelligens" módon történik.

A központi óra- és percmutató mellett a 12-esnél látható egy teljes értékű, második időzóna kijelzésére alkalmas segédszámlap. A 9-esnél helyezték el a Blancpain órásai a nap/éj kijelzőt, amely egy kismutató felhasználásával van az óra tulajdonosának segítségére. A 6-osnál lévő kis segédszámlapon a helyi idő kijelzéséhez tartozó másodpercmutató végzi munkáját.

A Time Zone nevű modellt is többféle változatban készíti a Blancpain, így a hölgyvásárlók a karóra 18 karátos fehérarany tokkal készített és 75 darab gyémánttal díszített változatát is választhatják.

Forrás: Órák Világa

Deluxe Magazin

Korábban:

Magyar órakülönlegességek a világ legnagyobb órakiállításán

Egymillió frankos ékszerrablás Svájcban

Lecsaptak a 180 millió forintos karórára

Elsőként láttuk a milliós óracsodákat

A jövő naptáras karórái

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5