Híreket olvas és zenét játszik a robotnyúl

Címkék: high-tech, robot

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Nabaztag egy olyan játéknyúl, amely képes rákapcsolódni az internetre, beszélni lehet vele, illetve személyi asszisztensként is működik, ő a high-tech bolondok legújabb otthoni szórakozása.

A Thinkgeek által bemutatott szerkezet az abszolút fanatikusok szórakoztatására szolgál, gyakorlatilag egy tanulékony, intelligens robotnyúlról van szó, amely WiFi-kapcsolattal képes kommunikálni az internettel.

A kis, fehér, mozgó fülű, világító testű nyúl felépítése egyáltalán nem világos (nyilván nem árulják el titkaikat a készítők), csupán annyit lehet tudni, hogy a Nabaztag kicsit olyan, mint annak idején a nagy divatot teremtő tamagocsi volt. A nyuszi bekapcsolásától fogva gyakorlatilag saját személyiséget alakít ki, attól függően, hogy mennyit foglalkozunk vele, hányszor beszélünk hozzá stb. (Mikrofonnal felszerelt nyúl is kapható a modellből, tehát akár szavakat is képes tanulni).

A szerkezet képes mozgatni a füleit, és több tucat színes fénnyel is kommunikál, amelyek teste különböző helyein gyulladnak ki, attól függően, hogy éppen mit akar közölni velünk. Füleivel pedig akár tornagyakorlatokat is végez, vagy lemásolja a környezet mozdulatait. A mozgásérzékelője egyébként rendkívül kifinomult, azt is meg tudja mondani, hogy éppen hányan tartózkodnak a szobában - ezáltal riasztóként is beválhat, bár erősen kétséges, hogy egy villogó nyúl látványa elijesztené a betörőt.

A Nabaztag reggelente kedvenc zenénkkel ébreszt

A Nabaztag természetesen minden információt az internetről szed le. Jelez nekünk, ha e-mail vagy sms érkezett, de akkor is világ, ha egy olyan barátunk lépett fel a chatre, akivel szeretnénk beszélni, és korábban erről tájékoztattuk is robotizált házinyulunkat. Még az időjárást és az üzleti híreket is beolvassa reggelenként a saját forrásoldalairól. (Természetesen csak angolul és csak ezekről az oldalakról - még messze járunk a teljesen intelligens robotnyúltól).

Reggelente kedvenc MP3 zenénkkel ébreszt, és esténként ágyba kell küldeni, különben egész éjjel rendetlenkedik majd a szobában, amely elég hangos és fényes tud lenni tőle. A nyúl egyébként a személyes kapcsolatról is mond véleményt, nehezményezi, ha nem törődnek vele eleget, füleivel és villanásaival képes egészen egyedi vizuális nyelvet kialakítani gazdájával. A hátán található egy kis jack csatlakozó, ennek segítségével közvetlenül is összeköthetjük más kütyükkel, bár ennek az előnyét egyelőre nem sikerült megfejtenünk, hacsak nem akarjuk a Nabaztagot egy külső hangrendszerre kikötni.

A Thinkgeek oldalán 130, illetve 180 dolláros (vagyis 24 ezer és 33 ezer forintos) áron vásárolható meg a Nabaztag, attól függően, hogy van-e benne beépített mikrofon. Korunk tamagocsija tehát egy villogó nyúl, amelynek nincs sokkal több értelme, mint a kilencvenes évek kvarckijelzős őrületének, de feltehetően ugyanolyan divat lesz belőle.

Deluxe Magazin

Korábban:

A házi robot lehet a jövő luxuscikke

A világ legdrágább billentyűzetéről hiányoznak a betűk

Droid-projektor Star Wars rajongóknak

Varázsoljunk ékszert MP3-lejátszónkból

Robot segíti a kényelmes háziasszonyt

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5