Gyémántbányász hajó Dél-Afrika partjainál

Címkék: gyémánt, hajó, Afrika

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Útjára indította első gyémántbányász hajóját a De Beers Consolidated Mines (DBCM) monopólium. Az április 23-án felavatott, Béke Afrikában nevű hajó a dél-afrikai partoknál termeli ki a tenger fenekéről a drágaköveket.

Felavatták a Peace in Africa nevű hajót Fokvárosban, amely a De Beers első gyémántbányász vízi járműveként Dél-Afrika partjainál, Namaqualand környékén termeli ki a világ legkeményebb ásványát. A Béke Afrikában a tervek szerint évente 240 ezer karát gyémántot hoz a felszínre - olvasható az Israeli Diamond Industry honlapján.

A gyémánt felszínre hozásáért egy hajóról távirányítható, hernyótaplas jármű felel, amely a tengerfenék kőzetét letapogatja, majd háromdimenziós képet készít róla, és a kitermelésre érdemes területeken fúrómunkálatokat végez. A Peace in Africa fedélzetén a Bateman Engineering egy kisebb feldolgozó üzeme is helyet kapott.

A projekttől a De Beers négyzetméterenkénti 0,1 karátot vár el, amelynek 95 százaléka lehet drágakő minőségű. A tengerfenéki készletek bősége ellenére mindössze 0,5 százalékot termel ki a gyémántbányász 176 méter hosszú, 142 millió dollár értékű hajó, amelynek élettartamát 30 évre tervezi a befektető.

A dél-afrikai Sunday Times ehhez azt is hozzáfűzi, a tengerfenéki bányászat nem teljesen új a gyémántmonopólium történetében, Namíbia partjainál ugyanis már végeztek hasonló jellegű munkálatokat. A Peace in Africa azonban minden eddiginél nagyobb, sőt, "mérföldkő" a De Beers történetében Glenn Back projektmenedzser szerint.

Deluxe Magazin

Korábban:

Antwerpen gyémántjára pályázik India

Elfogták az ötmilliárdos gyémántlopás gyanúsítottját

Pénzmosással vádolják Hollywood ékszerészét

A gyémánt útja

Gyémánttal a csúcsra

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5