Tízezrek boroztak a Városháza Parkban

Címkék: rendezvény, bor, Budapest, fesztivál

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Több mint 32 ezren látogattak ki a budapesti Városháza Parkban április 7-9. között megrendezett Tavaszi Borfesztiválra. Az eseményen vörös-, fehér- és édesbor kategóriában versenyeztek a borászatok a Város Bora címért, amelyek közül a Mészáros, a Haraszthy Vallejo és az Árvay és Társa Pincészet diadalmaskodott.

Másodszor rendezték meg a budapesti Városháza Parkban a háromnapos Tavaszi Borfesztivált. A húsvéthétfőig nyitva tartó eseményen 30 neves borászat és 9 vendéglő mutatkozott be finom italokkal és ízletes fogásokkal. A 30 millió forintba kerülő fesztivál a Deák tér mellett kialakított szabadtéren várta április 7-től egészen 9-ig az isteni nedű kedvelőit, ahol a Város Bora címért idén is - akárcsak tavaly - a kiállító pincészetek borai három kategóriában indulhattak.

A szombati megnyitón a Város Bora-díjak mellett a legjobb pálinka főzőjét is elismerő oklevéllel jutalmazták. Érdekesség, hogy ezúttal laikusok, köztük a Budapesti Operettszínház tagjai, Kerényi Miklós Gábor igazgató, Kalocsai Zsuzsa, Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán színészek kóstolták, illetve választották ki a legjobb italokat.

Vörösbor kategóriában a Mészáros Pincészet 2003-as évjáratú Bodzási Kékfrankosa, fehérbor kategóriában a Haraszthy Vallejo Pincészet 2006-os évjáratú Zenit Királyleánykája, míg a desszertbor kategóriában az Árvay és Társa Pincészet 2003-as évjáratú Édes Élet Cuvée-je diadalmaskodott. A pálinka kategóriát a Márton és lányai szeszfőzde 2006-os évjáratú Irsai Olivér szőlőpálinkája nyerte.

Az idei borfesztivált több mint 32 ezren látogatták meg

A húsvétkor megrendezett fesztivál célja az volt, hogy népszerűsítsék a magyar borokat a Budapestre látogató külföldi és belföldi turisták, valamint a fővárosiak körében. Szabó Valéria szervező a Deluxe Magazin kérdésére válaszolva elmondta, hogy a Tavaszi Borfesztivál idei látogatószáma több mint 32 ezer főre tehető, szemben a tavalyi 28 ezerrel.

A háromnapos rendezvény látogatói összetételét tekintve mindenképp eredményesnek bizonyult, hiszen a látogatók között a finom illatoktól és a bőséges borválasztéktól felajzott spanyol turistacsoportok éppúgy megtalálhatóak voltak, mint a borospoharukkal a pázsiton ücsörgő és beszélgető helyiek. A pincészetek standjai mellett ugyancsak nagy népszerűségnek örvendtek az ételeket kínáló pavilonok, ahol a pecsenyéken kívül hazai és külföldi sajtokat, jóféle sonkákat, szalámikat, pástétomokat, réteseket, csokoládékülönlegességeket, zsíros kenyeret és kürtőskalácsot vehettek a korgó gyomrú látogatók.

A belépődíj nélküli eseményt kulturális programok is kísérték, fellépett a Whiteful Jazz Quartett, Varga János és a Mediterrán Combo, a Gyárfás István Trió, a Musical Witchcraft, a Flótás és a Misztrál Együttes, a Jambalaya zenekar és Völgyessy Szomor Fanni.

Deluxe Magazin

Korábban:

Borfesztivállal ünneplik a tavaszt Budapesten

Magyar bor sikere a Vinitalyn

Magyarország legjobb sommelier-je

Debütálnak 2007 legnagyobb fehérborai

Az FBI francia óborok után nyomoz

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5