Pénzmosással vádolják Hollywood ékszerészét

Címkék: Hollywood, ékszer, per, bukás, csőd

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Bíróság elé áll Jacob Arabo, a világszerte ünnepelt sztárékszerész, akit 270 millió dolláros pénzmosásban való közreműködéssel vádol a detroiti szövetségi törvényszék. Amennyiben igaznak bizonyulnak a kokainmaffiával való együttműködésről szóló vádak, megtörhet a híres óra- és ékszerkészítő mester karrierje.

A Quenttin
Madonna, Elton John, Bono, illetve egyéb hollywoodi színészek és hip-hop sztárok tömege rajong a Jacob & Co. ékszereiért és óráiért, amelynek alapítóját és tulajdonosát, Jacob Arabót (születési nevén Jacov Arabovot) bűncselekményben való részességgel vádolja a detroiti bíróság.

Az Israel Diamond Industry híre szerint a perre Detroitban kerül sor, annak ellenére, hogy a manhattani Jacob Arabo ügyvédje New Yorkba tetette volna át a tárgyalást. Mivel erre a szövetségi törvényszéki döntés értelmében nem kerülhet sor, az ékszerészóriásnak a 16 további vádlottal együtt kell bíróság elé állnia. Az AP hírügynökség szerint a Jacob & Co. 2006 nyarán egy 270 millió dolláros (50 milliárd forintos) kokainüzlet pénzmosásában segédkezett a Black Mafia Family néven emlegetett alvilági szövetségnek Detroitban.

A Jacob & Co. ezidáig különleges ékszereivel, szellemes és rendkívül bonyolult óraszerkezeteivel keltette fel a nemzetközi sajtó figyelmét. A cég a kilencvenes évek közepén tűnt fel a nemzetközi piacon, amikor a könnyűzene és Hollywood sztárjai lecserélték addigi csecsebecséiket a Jacob & Co. remekműveire. Ezek között egyedi tervezésű nyakláncok, karkötők és gyűrűk éppúgy szerepeltek, mint különleges szerkezetű, avagy "gyémánttúladagolásos" karórák.

Az időmérők közül kitűnik a Baguette nevű, tourbillon gátszerkezetes óracsoda, amelyet 500 darab, összesen 35 karát tömegű bagett csiszolású gyémánt díszít. A Jacob & Co.-nak azonban mégsem ez a "zászlóshajója", hanem a Quenttin nevű, a technikai megvalósíthatóság határát súroló modell, amely az haute horlogerie egyik legjobban sikerült órája. A Quenttin nem vízszintes óralapon, hanem függőleges tárcsák segítségével jelzi ki az időt, ugyanígy a rugóházak is függőlegesek (összesen hét darabról beszélünk, amelyek 31 nap járástartalékot halmoznak fel), s az pedig megmagyarázhatatlan, hogy mindebbe hogyan szerelték be a tourbillont.

Jacob Arabo és Bono, a U2 sztárja

Ebben a pillanatban még kérdéses, hogy készíthet-e a jövőben Jacob Arabo és a Jacob & Co. hasonló ékszer- és óracsodákat, egyelőre csak annyi bizonyos, hogy a tulajdonosnak bíróság elé kell állnia a pénzmosás ügyében. Határidőt egyelőre nem tűzött ki a detroiti törvényszék.

Deluxe Magagzin

Korábban:

Börtönbe zárják a brazil műkincspiac királyát

Ötcsillagos börtönben ülnek a köztörvényesek

Börtönből építenek luxushotelt Bostonban

Szabadságon a börtönszállodában

Luxusszállók épülhetnek a magyar börtönökből

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5