Nőnapi csecsebecsék

Címkék: ékszer, gazdag, luxus, nőnap

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Minden férfi átlagos "felszerelésének" számít a mai napon a szépen kötött virágcsokor, az ékszerészek azonban számos egyéb alternatívát kínálnak a férfiak számára, hogy a legkedvesebb hölgynek nőnapon kifejezzék érzelmeiket.

Egy szép, elegáns karóra, esetleg egy csillogó ékszerritkaság? Több lehetőséget is kínálnak az óra- és ékszeripar szereplői a hölgyeket megajándékozni kívánó férfiak számára.

A 2004-es alapítású Pierre DeRoche cég csodálatos karórák bemutatásával vívta ki a vásárlók és a szakma elismerését. A svájci vállalat modelljei nem kizárólag értékes szerkezeteikkel, hanem formabontó, roppant ötletes designmegoldásaikkal is felhívták magukra a figyelmet. A Pierre DeRoche modellek elegáns formavilágának hála a cég órásmesterei és tervezői könnyű helyzetben voltak a hölgyeknek szánt modellek tervezésekor, hiszen a nők számára ajánlott modellek minden pici részlete megegyezik a már ismert órák részleteivel, kivéve azok hófehér krokodilbőrből készült szíjait és egyedi számlapjait.

A Pierre DeRoche a Grandcliff és a Splitrock nevű karórái nőiesebbre vett, új változatait mutatta be a napokban. A két modell a pontos idő kijelzése mellett naptárkomplikációval és stoppermechanizmussal is rendelkezik. Míg az időkijelző funkció praktikus központi óra- és perckijelzős megoldásához nem nyúltak a cég szakemberei, addig a szerkezetek stoppermechanikáját alaposan átdolgozták.

A Grandcliff modell, amely a Splitrock után jelent meg a piacon, egy 100 méterig vízálló tokban készített órakülönlegesség. A modell tokja polírozással és szálhúzott mattírozással díszített, a vízállóság megőrzése érdekében az óra koronája és hátlapja csavarosan rögzített. Az óratokon egy zafírüveg kapott helyet, amelyen keresztül az óra - hölgyek számára készített - törtfehér számlapja látható. A számlapon a kékített mutatók mellett polírozott acél indexek vannak, amelyek a foszforeszkáló római számokkal együtt az idő könnyű leolvashatóságának elengedhetetlen kellékei. A számlapon kitüntetett helyet foglal el a nagy méretű dátumkijelző, amely kéttárcsás megoldásával a 12-esnél látható.

A modell exkluzív Dubois Dépraz modullal készített, automata kalibere a számlapon keresztül két kis méretű, klasszikus megjelenésű és egy legyező alakú segédszámlap formájában nyilvánul meg. Stopperfunkciós karóráról lévén szó, a 9-esnél látható segédszámlapon a kis másodpercmutató helyezkedik el. A szemben lévő segédszámlap a percek múlását jeleníti meg. A Pierre DeRoche órásainak ravaszsága a 6-osnál lévő segédszámlap megkonstruálásában nyilvánul meg: ennél a modellnél az órák múlásáért felelős 12 órás segédszámlap legyező alakú, és retrográd módon jelzi ki az eltelt időintervallumokat.

A cég még érdekesebb modellje a Splitrock nevű karóra, amely az előzőhöz hasonlóan díszített acéltokban kerül az üzletekbe. Az üveghátlappal készített modell az imént bemutatott társával ellentétben lényegesen forradalmibb megoldásokat felvonultató darab. Ez még akár természetes is lehet, ha tudjuk, hogy a szakmába a Pierre DeRoche a Splitrock zseniális mechanizmusával robbant be. A mechanizmus lényege, hogy az automata karóra stoppermechanizmusát olyan módon alakították ki a cég mesterei, hogy az semmiképpen ne legyen zavaró a pontos idő leolvasásakor. Ezt úgy oldották meg, hogy a stoppermechanikának egyetlen segédszámlapot alakítottak ki, amelyet a 6-oshoz helyeztek a készítők. Ezen a nagyobb méretű segédszámlapon egyesítették a stoppermechanika másodperc-, perc- és órakijelző egységét. A zseniális mechanizmus olyannyira felrázta az órás iparágat, hogy a tavalyi évben is megrendezett, híres bázeli órakiállításon a Patek Philippe óramanufaktúra is bemutatta hasonló stoppermegoldással készülő legújabb remekművét.

A hölgyek számára dedikált modell - az előző órához hasonló - törtfehér számlappal készül. A számlapon a stopperfunkció speciális, nagy méretű segédszámlapja mellett, a 12-esnél egy pici - a másodpercek kijelzéséért felelős - köröcske látható. A központi óra és perckijelzéssel "dolgozó" óra számlapján még egy dátumkijelzőt is találhatunk. Mindkét karóra - ahogyan már említettük - fehér színű krokodilbőr szíjat kapott, amelyeken a tok anyagával megegyező anyagú biztonsági csat található.

 

 

1.  Nőnapi csecsebecsék
2.  2

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5