Nőnapi rózsacsokor 100 ezer forintért

Címkék: pazarlás, nőnap, Magyarország

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Még alig ocsúdhattak fel a férfitársadalom tagjai a karácsony és a Valentin-nap jelentette ajándékvásárlási kényszer kimerítő hatása alól, máris újabb kihívás várja őket: a nőnap. Körbenéztünk virág- és édességfronton, hogy egy kis összefoglalóval segítsük a március 8-i ünnepre készülő, tanácstalan urakat.

Csupán egy nap áll rendelkezésükre azon férfiaknak, akik számára még március 7-én is rejtély, hogy szívük hölgyének mivel fognak kedveskedni nőnapon. Ha egy szál virágnál komolyabb ajándékkal szeretnék meglepni kedvesüket, kolléganőjüket vagy édesanyjukat, épp ideje egy gyors pillantást vetniük a hazai virágboltok, virágküldő szolgálatok, cukrászdák és bonbon-különlegességeket ajánló üzletek kínálatára. A hagyományos, "virágot a virágnak" nézetet valló urak ízlésük szerint összeállított, esetleg katalógus alapján kiválasztott csokrokkal erősíthetik "pozíciójukat", de természetesen a csokoládé pártján álló hölgyeknek legalább ekkora örömet szerezhetnek egy exkluzív doboz bonbonnal is.

Az előbbi esetben legcélszerűbb a tavaszi virágokból válogatni, de a fényűző csokrok kedvelői arany liliommal vagy orchideával is készülhetnek. Ezeket a különleges darabokat persze további meglepetéssel lehet díszíteni, például csokoládéval, de a tehetősebbek akár ékszert is elrejthetnek a virágszálak között. Nőnapkor is népszerű a rózsa, amely igencsak költséges, látványos meglepetés is lehet attól függően, hány szálból köttetik meg, illetve milyen csomagolásban rendelik az urak. Míg egy 25 szálas rózsacsokor ára körülbelül 25 ezer forintot kóstál, addig egy "impozáns" 50 szálas, kosaras szépség akár 100 ezer forintba is kerülhet.

Egy 25 szálas rózsacsokor ára körülbelül 25 ezer forint

Amennyiben nőnapi meglepetésükkel dupla örömet szeretnénk szerezni a megajándékozni kívánt hölgynek, kitűnő megoldás a szintén jól bevált, endorfintermelődést serkentő csokoládé. Ma már komplett ajándékkosarakat is vehetnek az urak, tele finomságokkal, ezek ára átlagosan 10-50 ezer forint között mozog. Aki valami személyesebbre vágyik, olyan híres magyar cukrászdák praliné- és bonbonkínálatából csemegézhet, mint a Daubner, a Szamos vagy akár a Gerbeaud. Az apró, töltött finomságok hozzávetőleges ára kilónként 8-9 ezer forint, míg 5-6 ezer forintért már egy egész tortával is meglephetik szívük választottját a férfiak. A marcipánrózsa ugyanakkor szintén kiváló, egyben olcsóbb választás, hiszen amellett, hogy az édesszájú hölgyeknél biztos siker, még a virágválasztást is megspórolhatjuk az 500-600 forintos nyalánkságokkal.

Válasszunk bár 100 ezer forintos virágcsokrot vagy akár egy egyszerű marcipánrózsát, az biztos, hogy egyikkel sem sikerül helyet kivívnunk a világ legdrágább és egyben legkülönlegesebb virágainak sorában. És hogy melyek is a földkerekség rekordértékű virágai? A legdrágább közülük egy 1774-ben elkelt jácint virághagyma volt. A King of Great Britainnek, azaz Nagy-Britannia királyának nevezett jácintért 100 fontot fizettek akkor, ami mai áron mintegy 200 ezer dollárnak, vagyis több mint 41 millió forintnak felel meg. A tulipánok között szintén vannak elképesztő árú példányok. Az eddigi legdrágábban elkelt az a Semper Augustus tulipán volt, amelyet a 17. században adtak el a hollandiai Haarlemben. A híres virághagymáért 6 ezer holland forintot fizetett tulajdonosa, amely óriási összegnek számított, tekintve, hogy az akkori éves átlagkereset 150 holland forint volt.

Nem kell ennyire visszamennünk az időben ahhoz, hogy milliós értékű virágokat találjunk, az amerikai designer, Jill Dyball ugyanis 1999-ben kristályból és gyémántból alkotott csokrot, ami 350 ezer dollárba, vagyis körülbelül 72 millió forintba került. A páratlan, nőnapra ideális, ámbár kissé költséges csokor elkészítéséhez 2000 kristályt és kitűnő minőségű gyémántköveket használtak fel, amelyeket fehéraranyból készült vázra erősítettek.

Deluxe Magazin

Korábban:

Különleges orchideák a Városligetben

Milliókat érő édességek

Valentin-napi csokoládédömping

Ékszerekkel díszítenek a holland virágkötők

Évjáratos csokoládék

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5