Olcsóbb Blu-ray lejátszóval versenyez a Sony

Címkék: high-tech, lejátszó, Sony

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Nehéz elhinni, de máris egy második generációs Blu-ray lejátszóval jelentkezik a Sony, amely még várhatóan nyár elején a polcokra kerül. A nagy sietség oka az egyre nagyobb árverseny a HD-DVD riválissal, ahol a Toshiba komoly árzuhanást produkált nemrég.

A Sony BDP-S1 típusú, eddigi egyetlen Blu-ray lejátszója még be sem futott igazán - nálunk még el sem kezdődött az újgenerációs őrület -, de máris bejelentette a vállalat, hogy 2007 közepén piacra dobják a BDP-S300 típusjelű készüléket, amely lényegesen olcsóbb lesz majd, mint jelenlegi elődje.

Stan Glasgow, a Sony Electronics elnöke szerint egyre valószínűbb az a piaci előrejelzés, hogy idén karácsonyra 500 dollár alá esnek majd a Blu-ray lejátszók árai, és a további árzuhanás még erősebb lesz, mint amit a "régi" DVD-lejátszók esetében tapasztalhattunk az elmúlt években.

A Sony is gyárt Blu-ray lejátszót

Az tény, hogy a kicsit leegyszerűsített BDP-S300 599 dollárért, azaz közel 117 ezer forintért kerül majd a polcokra, míg a Sony első Blu-ray üdvöskéje jelenleg 999 dolláros, azaz körülbelül 195 ezer forintos áron kapható. A két készülék között viszont semmi lényeges technikai különbség nincs. Sokan úgy vélik, hogy a jelentős áresések oka a vetélytársak akcióiban keresendő, mivel a rivális HD-DVD formátumot támogató Toshiba mindössze 499 dolláros (97 ezer forintos) áron mutatta be alapszériás lejátszóját.

A BDP-S300 tehát olcsóbb, de rosszabb minőségű, mint a Sony jelenlegi lejátszója - legalábbis a vállalat ezt állítja közleményében. A Blu-ray formátum teljes körű támogatása mellett a készülék lejátssza majd a DVD/DVDąR/ąRW és a CD lemezeket is, de az MP3 és JPEG kiterjesztésekkel sem lesz gondja. A HDMI kimenettel ellátott lejátszó természetesen teljes HD-képes képminőséget garantál digitális videojelével, és a szabvány DVD-k 1080p felbontásra felskálázott jelét is garantáltan megvalósítja majd.

Az LPCM és a Dolby Digital Plus hangkódolást ígérik egyelőre az alkotók, azt még nem tudjuk, hogy a készülék más formátumot is támogat-e majd. Az eddig közölt adatok alapján egyébként úgy tűnik, hogy a leegyszerűsített, BDP-S1-nek nevezett újabb lejátszó szinte semmiben sem lesz rosszabb, mint a jelenleg ismert Blu-ray készülék a Sony-nál, így az is kérdéses, hogy a megjelenése után mi lesz majd az úttörő modellel, hiszen a 400 dollárral olcsóbb lejátszó feltehetően jóval nagyobb sikereket ér majd el.

Deluxe Magazin

Korábban:

Bemutatták a világ első merevlemezes HD-DVD rekorderét

Csúcsminőségű DVD-lejátszót ajánl a Marantz

Blu-ray győzelem a láthatáron

Meggyőző DVD-rekorder elérhető áron

Megtámadták az LG hibrid-lejátszóját

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5