Cápából és gyémántból készít órát a Zenith

Címkék: gyémánt, állat, óra, Zenith

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Elkészült a gyengébbik nem számára a Zenith legújabb, Star Sea nevű karóra-sorozata, amely jóllehet csak az áprilisi Baselworld kiállításon mutatkozik be hivatalosan, a vastag pénztárcájú férfiak akár nőnap alkalmából is meglephetik a megrendeléssel kedvesüket.

Forrás: www.zenith-watches.com
Különleges kivitelezésű női karórát készített az 1865-ös alapítású svájci manufaktúra, amely a Star Sea sorozattal a 2006-os Starissimét alakította át egy kicsit. Utóbbi esetében az óramű egy részlete szív vagy csillag alakú kémlelőnyíláson át tekinthető meg, míg az új modellnél ugyanez csakis csillag alakú lehet, de a fő különbség az időmérő számlapján figyelhető meg.

A Star Sea szintén egy kategória a svájci gyártónál, amely az égbolt csillagait szimbolizáló Star Sky-jal együtt a Baby Doll nevű női karóracsoportot alkotja. A Star Sea annyiban is újdonság az eddigiekhez képest, hogy ennek számlapját a tenger és az égbolt tematikai összeolvadásának jegyében igazgyöngy is díszíti. Az új modelleken a csillagot természetesen hullámos vonalakkal rajzolták meg, és maga a számlap is gyöngyház hatású.

A hagyományos funkciók mellett az időmérő kijelzi a járástartalékot is, amelyet a centrikus óra- és percmutató tengelyénél elhelyezett, csökkenő nagyságú csillagok sora fölött elhaladó mutató mér. Az óra közepe és a hármas szám közé egy 30 perces mutatót építettek be a svájci mesterek.

A Star Sea-ben változatlanul az El Primero fantázianevű, 4021-es "open" kaliber dolgozik, amelyet a korábbi nyitott számlapú modellek is tartalmaznak. Az automata óramű átmérője 30, vastagsága pedig 7,75 milliméter, amelynek golyóscsapággyal ellátott, 22 karátos fehérarany rotorján a Zenith logó és egy csillag látható. A 39 köves szerkezet 50 órányi járástartalékot képes felhalmozni, és 36 ezres lengésszámon üzemel. A 4021-es kaliber automatikus kiegyenlítésű lapos spirállal rendelkezik, a járásszabályozó fölött a fő platina át van törve.

A ház 18 karátos sárga-, fehér- és vörösarany kiszerelésben egyaránt kapható, a számlapot pedig 9 különböző méretű gyöngy ékesíti, míg a lünettán a 15, 30 és 45 számok között látható csillagokat 21 darab apró gyémántból és aranyból rakták ki a desingerek. A Star Sea érdekessége, hogy a korábbi modellekkel ellentétben nem krokodil-, gyík- vagy marhabőrből készítették a szíját, hanem cápabőrből. A tengeri tematika szellemében 100 méteres vízállóságot szavatol a gyártó. A számlapot természetesen zafírüveg védi.

A 248 alkatrészből álló újdonság árát egyelőre nem közölte a Zenith, viszonyítási alapot adhat azonban, hogy az azonos funkciókkal és kaliberrel rendelkező, 2006-os Star Open gyémántberakás, gyöngydíszítés és cápabőr nélkül 12 200 euróba (3 millió forintba) kerül.

Deluxe Magazin

Korábban:

Terminátor-karóra

A Zenith 2006-os óraújdonságai

Detonátor a karórában

A luxusórák új nemzedéke

Hírességek és karóráik

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5