Zeneletöltő hifit mutatott be az Onkyo

Címkék: high-tech, hifi, Onkyo

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Legális zeneletöltő szolgáltatás is helyet kapott abban a sztereó rendszerben, amelyet az Onkyo mutatott be a napokban. A BR-NX10 jelű készülék kiváló minősége persze most is adott, de a zenetöltögetés még sok kérdést vet fel.

Az Onkyo BR-NX10 a kilencvenes évek hifi-dizájnjával és hatalmas LCD-kijelzővel hívja fel magára a figyelmet, és első látásra nem is tud többet egy hagyományos CD-lejátszóval egybeépített hifinél. Persze az Onkyótól ismert VLSC technológia továbbá is garancia arra, hogy ebből a rendszerből kiváló minőségű zenét fogunk hallgatni, de a szerkezet bemutatása nem emiatt érdekes. A gépbe ugyanis egy 80 GB-os merevlemez került, így számos CD-t kényelmesen lemezre másolhatunk. Ez biztonsági tartaléknak elég kellemes ötlet, de önmagában nincs túl sok értelme, hiszen az MP3 fénykorában már senki sem tud igazán mit kezdeni egy beépített memóriával rendelkező CD-lejátszóval. A nagy ötlet nem is itt van.

A BR-NX10-en ugyanis található egy "Any Music" nevet viselő gomb, és erre a szakavatottak már fel is kapják a fejüket. Bizony, az Apple iTunes rendszerének nagy riválisáról, a Sony által fejlesztett AnyMusic-ról van szó, amely egy legális zeneletöltést biztosító gigantikus tárhely, akárcsak a jóval népszerűbb és ismertebb iTunes. Az Onkyo viszont bízik annyira a Sony sikerében, hogy integrálta az AnyMusic rendszert a BR-NX10-be, így fel- vagy letölthetünk zenéket a hifi memóriáján keresztül. Természetesen a szolgáltatás nincs ingyen, az internetes kapcsolatot egy beépített Ethernet csatlakozóval oldották meg (persze otthoni netelérés kell hozzá), így az ezen keresztül lebonyolított zeneforgalom után kell majd fizetnünk.

Legális zeneletöltést kínál az Onkyo

Az ötlet persze nem rossz, de a kompatibilitás kérdése nem tisztázott. Ha van egy CD-lemezünk, akkor azt felírhatjuk a merevlemezre, majd feltölthetjük zenéinket az AnyMusic tárhelyére is. Viszont ha letöltünk, akkor fizetünk, ráadásul nem tudjuk CD-re írni az anyagot, talán csak az előlapi USB-csatlakozón keresztül menthetjük ki az adatokat a BR-NX10 merevlemezéről (erről nincsenek konkrét információk a gyártó részéről sem). Bár az USB külső rendszerek (PC, laptop, MP3-lejátszó) megszólaltatására is alkalmas az Onkyo gépén keresztül, és az jól hangzik, hogy minden zenét le tudunk tölteni, de mintha ez az egész a PC-n keresztül sokkal egyszerűbb és érthetőbb lenne.

Ha ezen a logikai bukfencen túltesszük magunkat, és mégis az Onkyo és a Sony közös vállalkozása mellett tesszük le a voksot (ami egyébként egy kiváló sztereó rendszert jelent, online zenehallgatási és letöltési lehetőséggel), akkor a BR-NX10-et 600 eurós, vagyis közel 150 ezer forintos áron szerezhetjük majd be Európában, amikor hamarosan a boltok polcaira kerül. Magyarországi forgalmazásáról egyelőre még nincs információnk.

Deluxe Magazin

Korábban:

Bemutatták a világ első merevlemezes HD-DVD rekorderét

G-kulcsot mutatott be a Pioneer

Csúcskategóriás DVD-lejátszót mutatott be a NAD

Kicsinyített DVD-erősítőt dobott piacra a TEAC

A népnek készített hifit a Phonosophie

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5