Revansot vesz a svájci óraipar

Címkék: óra, Cornavin

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A svájci óragyártók totális csődjét okozta a nagy pontosságú és olcsón előállítható japán időmérők dömpingje. Jelenleg azonban a minőségi mechanikus karórák élik reneszánszukat, így a megerősödött alpesi ország egymás után kelti életre a korábban tönkrement manufaktúrákat. Legutóbb éppen a Cornavin márka indult második hódító útjára.

A jelentős múltra visszatekintő Cornavin svájci óragyár termékei hazánkban nagy népszerűségnek örvendettek. A gazdasági csőd után igen hosszú, kényszerű álmát alvó vállalat nagy szerencsére ma ismét csodálatos karórák készítésével hívja fel magára az óraszerető emberek figyelmét.

A Cornavin márka Genf belvárosáról kapta nevét, ezért elsődleges követelmény időmérőivel kapcsolatban, hogy azok Genf tartományban készüljenek. A gyár modelljeire mindig is az egyszerű, letisztult formák voltak a jellemzőek. Fénykorát az 1950-es és '60-as években élte, hiszen kedvező árai mellé olyan kivételes minőséget produkált, amely a mai napig precízen működő, gyűjteményekben megtalálható karórákat eredményezett. Igazi gyűjtői ritkaságként tartják számon a cég két különleges modelljét, amelyek aukciókon több ezer euróért cserélnek gazdát. Az egyik modell stopperes mechanikával készülő, míg a másik holdfázis kijelzővel ellátott darab.

Nagyon szemléletes példa a Cornavin megkérdőjelezhetetlen tündöklésére, hogy fénykorában a cég óráit még hamisították is, így kerülhettek piacra orosz szerkezetekkel szerelt, "Cornavin" feliratos darabok. Mint ahogy már említettük, hazánkban igen nagy sikere volt a márkának, virágzott is a Cornavinok csempészete és fekete kereskedelme. Az órákat kedvelő emberek leginkább precízségéért és szép, időtálló formái miatt szerették a cég modelljeit, míg a szakemberek számára a gyár 17 csapágykővel készülő, Arogno néven ismert szerkezete volt igen kedves, hiszen amellett, hogy a kaliber igen megbízható volt, az esetleges szervizelés sem bizonyult nehéz feladatnak.

A cég Svájc óraiparának gazdasági csődjét kiheverve, egy lelkes és tőkeerős befektetői csoportnak hála, ismét magára talált. Annyira jól sikerült a visszatérés és az új kollekciók kialakítása, hogy manapság ismét igen keresettek lettek a cég nevével fémjelzett új karórák. A siker elérésében nagy szerepe volt a cég design-felelősének, Marco Stutznak, aki építészként és tervezőként szerzett magának hírnevet az országban.

A cég legújabb sikereit mi sem példázhatja jobban, mint az a tény, hogy a fehérarany tokos Yacht Club nevű modellt 12 ezer eurós (3 millió forintos) áron vásárolhatják meg a márka szerelmesei. Az automata szerkezetes karórából mindössze 999 darabot készít a gyár, amelyek nagy részét már előrendelésben el is adta.

A Cornavin másik újdonsága a Golfer nevű modell. A nagy méretű aranyozott tokkal készülő karóra csodálatos arányokkal rendelkezik. A 99 darabra limitált modell szögletes tokjában egy legendás kaliber, a Valjoux 7750 jelzésű kapott helyet. A szerkezet a pontos idő kijelzésén túl stopperfunkcióval is rendlkezik, amelynek meglétéről a számlapon lévő három kis segédtárcsa árulkodik. A modell számlapján a 3-asnál még egy dátumkijelző is helyet kapott. Az óraszerkezetek szerelmesei számára igazi csemege lehet, hogy a Cornavin a Golfer modellt üveg hátlappal készíti, így azon keresztül a szépen dekorált automata szerkezet precíz működése bármikor megfigyelhető. Talán említeni sem kell, hogy a modell igen népszerű. Ezt az állítást pedig az a tény támasztja alá, hogy a 600 ezer forintért megvásárolható modellre várnia kell az órarajongóknak, hiszen a limitált szériában készülő újdonságra már tíz előrendelése van a hazai forgalmazónak.

Forrás: Órák Világa

Deluxe Magazin

Korábban:

Meghódították a világot a svájci időmérők

Luxusboom a svájci óraiparban

Világrekorder lett egy svájci óra

Órák a felkelő nap országából, avagy Svájc újra a pácban

Forradalmi óra a Seikótól

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5