Egy egész könyvtár a kezünkben

Címkék: könyv, high-tech, Sony

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Ha a modern technika és a jó ízlés találkozik, akkor abból általában hasznos és értékes dolgok születnek. Nincs ez másképp a Sony esetében sem, a cég ugyanis egy olyan elektronikus könyvet kínál Valentin-napra, amely a high-tech őrültek, és a hagyományőrzők igényeit egyaránt kielégíti majd.

A Dooney & Bourke Limited Edition Portable Reader (PRS-500U2DB) nevéből is látszik, hogy ez bizony csak limitált darabszámú kiadvány, de a hírek szerint akkora sikere van az ötletnek, hogy a jövőben is lesznek hasonló akciók. A koncepció pedig rendkívül egyszerű: a Sony rájött arra, hogy az általa fejlesztett PDA-szerű Portable Reader (vagyis hordozható digitális könyvolvasó) hogyan érheti el az igazi könyvrajongókat. Monitoron senki sem szeret regényeket olvasni, idővel úgy érezzük, elfárad a szemünk, és bár a Portable Reader kijelzőjét úgy alakították ki, hogy ez ne lehessen probléma, a könyvrajongók nem voltak hajlandóak lemondani régi szokásaikról.

Digitális könyv modern könyvrajongóknak

Erre jött az egyszerű és kézenfekvő megoldás: varázsoljunk régi formát a modern technikának. A 15,2 cm átmérőjű, 800x600-as felbontásra képes kijelzőnek egy igényes bőrkötést adtak, így kapta a szerkezet a valódi digitális könyv nevet. Így valóban olyan érzésünk van, hogy egy elegáns könyvet tartunk a kezünkben, csupán annyi a különbség, hogy egy gombot lenyomva lapozunk. Ekkora méretű kijelző esetében a 800x600-as felbontás biztosítja, hogy a szemünk éles és jól olvasható szövegképet kap. Az már csak hab a tortán, hogy egy kisebb könyvtár készlete elfér a készülékbe helyezhető SD-memóriakártyán (amely szintén a csomag része), ez valószínűleg mindenkit meggyőz a digitális könyv előnyeiről.

Az PRS-500U2DB kapacitása is elég meggyőző, a kis szerkezet ugyanis egyetlen elemmel 7500 lapozásra képes, tehát hosszú utakon igen hasznos lehet, hogy a zsebünkben napokra elég olvasnivalót vihetünk. Az eredeti Portable Reader ára 400 dollár volt, a Dooney & Bourke Limited Edition bőrkötése pont 100 dollárral fejelte meg ezt az összeget, így átszámítva 98 ezer forintba kerül a szerkezet, ami egy könyvért igen drága, de ha hozzátesszük, hogy ezzel egy egész könyvtárat is vettünk, akkor már sokkal kedvezőbb a végeredmény. Sajnos ez a széria csak Valentin-napig kapható, de remélhetően itt nincs vége a történetnek, mert végre lenne egy olyan könyvünk, amit tényleg soha nem lehet letenni.

Deluxe Magazin

Korábban:

Luxushangfal a Monitor Audiótól

A Siemens közelebb hozza a digitális tévézést

Valentin-napi ajándékok férfiaknak

Különleges könyvek kultusza

Elektromos papír az ékszerórában

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5