Megoldódhat a SED technológia sorsa

Címkék: tévé, high-tech

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Bár szinte senki sem ezt a megoldást várta, végül sikerült kiutat találni a Canon és a Toshiba jogi problémáiból, így várhatóan mégis találkozhatunk a közeljövőben SED televíziókkal a piacon. Az optimista forgatókönyv szerint már év végére új csúcstechnológiás tévék kerülnek a japán áruházak polcaira.

Konkrétan arról van szó, hogy a Canon felvásárolja a Toshiba 50 százalékos üzletrészét, mert ez utóbbit nemrég egy szabadalmi vita szorította háttérbe, amelyet a Nano Proprietary Inc. kezdeményezett még tavaly év végén. Mint arról korábban a Deluxe Magazin is beszámolt, a Surface-Conduction Electron-Emitter Display, vagyis a SED-technológiával kapcsolatos eredeti licenc-megállapodás csak a Nano Proprietary és a Canon között köttetett, ezért az üzlettársként jelen lévő Toshiba nem tetszett a fejlesztőcégnek, mivel rájuk nem terjedt ki a szerződés. Emiatt az idei CES kiállításon sem mutatkozhatott be az olcsóbb és energiatakarékosabb képalkotási technológia, mivel a jogi patthelyzetet év elejéig sem sikerült feloldani. Így egy, igen határozott üzleti döntés marad csak hátra: a kivásárlás lehetősége.

Európába várhatóan csak 2008-ra érkezik

Ez meg is történt a napokban, legalábbis a bejelentések szerint a Canon és a Toshiba megegyeztek, hogy január 29-ei határidővel megtörténik az 50 százalékos üzletrész kivásárlása. Így már nem támadhatja a szerződést a SED technológia lelkéért felelős Nano Proprietary, és végre megindulhat az újgenerációs tévégyártás is, optimista remények szerint még ebben az évben. A Canon üzleti tervei szerint ez azt jelenti, hogy még idén, a harmadik negyedévben a japán boltok polcaira kerülhet a SED-termékcsalád első csoportja. Az eddigi együttműködés sem ért véget, a Canon ideiglenesen még "kölcsönveszi" a Toshiba mérnökeit, hogy azok folytathassák munkájukat a gyártás tervezésében, amelynek menetét még alaposan felül kell vizsgálni. Nem csoda, hiszen átszámítva közel 300 milliárd forintos projektről van szó, amelyből természetesen a Toshiba sem akar kimaradni, és a Canon sem bírná egyedül ezt a terhelést.

Bár a gyártás közös lesz, a tervek szerint az eladást külön bonyolítja majd a két vállalat, a Toshiba felvásárol egy bizonyos készletet a gyártásból, és saját néven hozza forgalomba, a többiről a Canon gondoskodik. Persze a bevétel így is valamennyire közös zsebbe folyik majd, de jogilag már teljesen tiszta helyzet teszi lehetővé, hogy talán hamarosan mi is láthassuk a SED-televíziók nagy bemutatkozását.

Deluxe Magazin

Korábban:

2008-ban jönnek az OLED televíziók

Még 2007-ben is késik a SED

Az LCD és a plazma megbízhatósága

Megérkezett az LCD- és plazmatévék vetélytársa

Nem igazak a lézeres tévékről szóló hírek

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5