2008-ban jönnek az OLED televíziók

Címkék: tévé, high-tech, kiállítás

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az idei CES kiállítás egyik legnagyobb érdekessége az volt, amikor a Sony bemutatta 27 inches, vagyis 67,5 centiméteres OLED prototípusát, ezzel is bizonyítva, hogy a SED tévék mellett egy másik képalkotási technológia is vetélytárs lehet a jelenlegi LCD-knek és plazmáknak.

A SED ezen a kiállításon a Canon és a Toshiba jogi problémái miatt még nem tudott bemutatkozni, ezért is volt nagy dolog, hogy az OLED kijelzők egyedüliként debütáltak az új technológiák között. A pontosság kedvéért meg kell jegyeznünk, hogy az OLED már nem ismeretlen a kijelzők között (sőt, több éves kísérleti múltra tekint vissza), de eddig csak mobilkészülékek és MP3-lejátszók kis képernyőjén találkozhattunk ezzel a képalkotási módszerrel. A Sony most nagyot lépett előre, amikor néhány OLED-monitort és egy 27 inches, vagyis 67,5 centiméteres kijelzőt prezentált Las Vegasban, és a vállalat azt is kijelentette, hogy a szerves kijelzők már talán 2008-ban megjelenhetnek a kereskedelmi forgalomba kerülő termékekben, jóval korábban, mint azt korábban szakértők megjósolták.

A legnagyobb nehézséget eddig azt jelentette, hogy az előállítás és az élettartam nem volt megfelelően hatékony és gazdaságos, és még most sem sikerült minden problémát kiküszöbölni. A Sony Electronics elnöke, Stan Glasgow szerint azonban már 2008-ban eljöhet az az idő, amikor a nagyméretű tévék, és monitorok között az OLED technológia is képviselteti magát a boltok polcain. Ha ez így lesz, akkor komoly gondban lesznek a plazma és LCD vetélytársak, mivel a most bemutatott prototípus igen meggyőző adottságokkal szállt ringbe. A Sony legnagyobb kiállított OLED-kijelzője az 1080p-s felbontásra, teljes körű NTSC színreprodukálásra, és 1000000:1 (nincs elírás, valóban egymillió az egyhez) kontrasztarányra képes, vagyis a jelenlegi csúcstechnológiás HD-tévéket is magas veri.

A probléma már csak a megfelelő gyártástechnológia, a kék szerves diódák rövid élettartamát kell megoldani valahogy, de a Sony szerint már komoly haladást értek el a kísérletek során. Ez azt jelenti, hogy akár egy év múlva már olcsóbb (csak akkor, ha sikerült a gazdaságos gyártást megoldani), energiatakarékosabb (mivel itt nincs szükség háttérvilágításra, mint az LCD-nél) és szebb kijelzővel felszerelt slim-televíziók kerülhetnek piacra. A kérdés még sok, de a Sony és az OLED technológia többi támogatója optimistán gondol a jövőre. Mi pedig a kijelzők szépségét bámulva reméljük, hogy igazuk lesz.

Deluxe Magazin

Korábban:

Még 2007-ben is késik a SED

Az LCD és a plazma megbízhatósága

Új vetélytárs lesz a lézeres tévé

Megérkezett az LCD- és plazmatévék vetélytársa

Átlátszó monitor építenek a németek

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5