Zoltán Erika elérzékenyül a váratlan ajándékoktól

Címkék: Zoltán Erika, sztár, karácsony

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Zoltán Erika felpezsdül a karácsonyi hangulattól, a fa alatt gondosan válogatott ajándékokkal, az asztalon pedig varázslatos menüvel várja az év egyik legmeghittebb ünnepét.

Mit jelent számodra a karácsony?

Számomra a karácsony egy nagyon fontos esemény. Mióta az eszemet tudom, mindig nagyon sokat jelentett nekem és izgatottan készültem rá. Nagyon szeretek készülődni, számomra az egész december egy pozitív tortúra minden évben. Számomra fontos az ajándékozás. Gyerekkoromban nagyon szerény anyagi körülmények között éltünk, és én már nyáron az iskolaszünetben elmentem dolgozni, hogy karácsonykor legyen egy kis pénzem, amiből ajándékot vehetek a szeretteimnek. Jó érzés, hogy most már kicsit lazább lehetek és nagyobb értékű ajándékokat is megvehetek nekik. Mióta saját családom van - immár 9 éve - persze kicsit másról szól az ünnep.

Mikor kezdesz készülni a karácsonyra?

Már novemberben elkezdem díszítgetni a lakást. Először apránként a belső tereket díszítem fel, hétről-hétre egyre több csicsa kerül ide-oda. Itt egy mikulás virág, ott valami apró csüngő. Aztán december 6-a után felkerül a házra a kültéri világítás. Imádom ezt a hangulatot, olyankor olyan jó hazaérkezni és belépni a lakásba. A környéken egyébként van egy ház, ami minden évben olyan gyönyörűen van feldíszítve, hogy hetente legalább kétszer elautókázom arra, hogy gyönyörködjek benne. Nagyon vékony a határ a giccs és a nem giccs között, de engem ez cseppet sem zavar, mert nagyon szeretem a karácsonyi díszeket.

Háziasszonyként rád hárul az előkészületek többsége?

Igen, de számomra ez nem teher, nagyon szeretem kitalálni, hogy mi hogy legyen, melyik nap mi legyen a menü. Persze mindent megbeszélek a családdal, de a gyakorlati kivitelezés az én feladatom. Kivéve a fadíszítést, mert azt Robi és Zoé csinálja együtt már 5 éve. Az első 3 évben, mikor a kislányom még pici volt, akkor persze neki meglepetés volt a karácsonyfa.

Hogy döntöd el, hogy kinek mit vegyél ajándékba?

Nagyon szeretek meglepetést okozni, nem sajnálom az utánajárást, mert fontos, hogy olyan ajándékot vegyek, ami igazán betalál. Aki ismeri a szeretteit, annak nem okoz gondot, hogy mit vegyen. Persze ilyenkor össze kell vetni a vágyakat a lehetőségekkel, esetleg elő kell venni azokat az ismerősöket, akik segíthetnek egy-egy olyan dolog beszerzésében, amihez nehezebb hozzájutni.

Adni vagy kapni szeretsz jobban?

Nem is tudom. Nagyon szeretek váratlan ajándékokat kapni. Olyankor nagyon elérzékenyülök. Karácsonykor persze az ember számít rá, hisz tudja, hogy nem csak ad, hanem kapni is fog, de persze azért nem várom azt, hogy kacsalábon forgó palotával lep meg a párom. Számunkra már nem is igazán erről szól az ajándékozás. A kapcsolatunk elején, még minden karácsonykor megpróbáltuk egymásnak megvenni azt, amire a másik legjobban vágyott, most már a gyerekünk az első, nekünk az is ajándék, ha otthon békében, fahéjillatban együtt lehetünk.

Tradicionális karácsonyi ételeket főzöl?

Igen, van egy hagyományos családi recept, amit az anyukámtól tanultam, ő pedig az ő anyukájától. Az én családom német származású, így mióta az eszemet tudom, mindig ezt esszük szent este, ez egy bizonyos német krumpli saláta, amit rántott hallal és rántott csirkemellel fogyasztunk. Mindig van házilag sütött bejgli is. Második nap göngyölt marharoládot szoktunk enni krumpli gombóccal. Ezt is nagyon szeretjük, általában azoknak is nagyon ízlik, akik vendégségbe szoktak jönni hozzánk. A töltött káposzta viszont nálunk kimarad a menüből.

Deluxe Magazin

Korábban:

Csodacsomagok mindenki örömére

Olvasnivalók a fa alá

Terítési tippek, trükkök

A meztelen és az ördögi séf karácsonya

Az ünnepi dísz Cerberus engesztelésére

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5