Elkészült a Panasonic 2007-es kamerája

Címkék: videokamera, Panasonic, high-tech

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Csak 2007 márciusában kerül az üzletek polcaira az a nagyfelbontású, 3 CCD-s kamera, amelyet a Panasonic már a legújabb videokamera-szabványt felhasználva alkotott meg. Az óriáscég ezzel a Sony nyomdokaiba lép.

Jóllehet a Panasonic és a Sony közösen kezdte meg az AVCHD formátum kidolgozását, a Sony már júliusban bemutatta az Advanced Video Codec High Definition technológiával működő, HDR-UX1E jelű készülékét. Ezúttal a speciális videotömörítővel operáló nagyfelbontású szabvány másik támogatója is hírét adta, hogy elkészült hasonló kamkorderével, méghozzá rögtön két modellel.

SDHC kártyára is felvehetjük élményeinket az új, AVCHD szabványú kamerával

A HDC-SD1 és HDC-DX1 egyaránt a legmodernebb technológiával készült, ugyanis mindkét modell esetében alkalmazta a jövő videokamera-szabványának szánt AVCHD-t a Panasonic. Ezenfelül közös tulajdonsága a HDC-knek, azaz a High Definition kameráknak a nagyfelbontásban lehetséges felvétel, aminek köszönhetően egy 1080i képsoros, high-tech televízión is teljes értékében tudjuk újraélni a nyaralás pillanatait. A színekről a bevált 3 CCD-s technológia gondoskodik, amely a három alapszínre specializált érzékelő révén még  valósághűbb képeket rögzít. A ragyogó képminőség természetesen kitűnő hanggal párosul, a Panasonic tájékoztatója szerint ugyanis lehetőség nyílik az 5.1-es sorround hangzás rögzítésére is.

A jövő modelljeit 12-szeres zoommal látták el, és az OIS nevű képstabilizátort sem hagyták ki belőle, amely a pontatlan kameratartás hibáit küszöböli ki, valamint a kép élességét is javítja. A 16:9-es arányú képeket egy 7,6 centiméter átmérőjű LCD kijelző seítségével vehetjük fel. Mindkét modell rendelkezik az elmaradhatatlan HDMI-kimenettel.

A HDC-DX1 DVD-lemezekre rögzít

A két kamera közötti legfontosabb különbség a felvétel médiuma, ugyanis az SD1 utótagú HDC nagyfelbontású SDHC-kártyára rögzíti a képeket, vagyis arra az adathordozóra, amely 4 gigabájtos kapacitásával és kicsi méretével nagy népszerűségre tehet szert a közeljövőben. A DX1 jelű darab ezzel szemben DVD-R-re vagy RW-re veszi fel a képkockákat, aminek köszönhetően a méretei is nagyobbak. A Panasonic egyelőre nem közölte a jövő tavaszi modellek irányadó árait.

Deluxe Magazin

Korábban:

Újgenerációs kamerákat mutatott be a Sony

Hamarosan új formátummal filmezhetünk

Memóriakártyás csúcskamerát mutatott be a Panasonic

Leteszteltük a Panasonic legújabb DVD-kameráját

Három CCD-sek lesznek a jövő kamkorderei

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5