Hitelkártya - a biztonságos fizetőeszköz (x)

Címkék: hitelkártya, információ

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Hitelkártyával történő vásárlások után biztosan elgondolkodtunk már, vajon miért van a kártyán az aláírásunk, ha azt csak nagyjából minden huszadik alkalommal ellenőrzi az eladó, és ennél még ritkább, hogy valamilyen hivatalos papírt is segítségül kérjen a jogszerű kártyahasználat biztosításához. Ez ideális esetben alapfeltétele lenne a biztonságos bankkártyás fizetésnek, ám a hanyagság a mi bankszámlánkat veszélyezteti.

Az ünnepek előtti, emberek millióit és forintok milliárdjait megmozgató bevásárlási lázzal egyenesen arányosan a visszaélések száma is megnövekszik. A plasztik kártya és a hozzátartozó kód vagy a pénztárnál odafirkantott aláírás egy bizonyos szintig megfelelő védelmet jelentenek, ám a karácsony előtti készülődéskor már sokkal inkább azzal vagyunk elfoglalva, hogy az éppen megvásárolt ajándékok vajon tetszenek-e majd a szeretteinknek. A bankok is igyekeznek különleges óvintézkedéseket tenni a biztonságos kártyahasználat érdekében. A Citibank elsőként látta el hitelkártyáit fényképpel és gravírozott aláírással, melynek köszönhetően a bank ügyfelei sokkal nagyobb biztonságban érezhetik magukat, hiszen, a vásárlások alkalmával az eladó könnyedén azonosíthatja a kártya használóját és ellenőrizheti az aláírást, melyek a kártya előlapján szerepelnek. 

A munka után azonnal rohamra indulunk az első hó előtt érkező többi ajándékvadásszal. Nagy a felfordulás, ki venné észre, ha néhány ezressel többet költ, egy-egy boltban? Szerencsére a Citibank Hírnökszolgálat a vásárlás pillanatában SMS üzenet formájában nyugtat meg minket - vagy ellenkezőleg, segít a tévedés azonnali kiigazításában. Az üzenetek segítségével folyamatosan és kényelmesen lehet figyelemmel kísérni a pénzügyeket. Üzenetet kap, ha vásárolt, vagy készpénzt vett fel. Ez a szolgáltatás egyszerűen és azonnal igényelhető a 24 órás telefonos ügyfélszolgálat segítségével, és a Citbank Online internetes oldalán. Az értesítéseket tetszés szerint mobiltelefonra és/vagy e-mail postafiókba lehet kérni, de a beállítások természetesen a későbbiekben is bármikor megváltoztathatóak. A Citibank Hírnökszolgálat az igénylés hónapjában és az azt követő hónapban díjmentesen kipróbálható. 

A karácsonyi forgatagban sajnos a zsebtolvajok is szorgalmasan dolgoznak. Egy ellopott vagy elveszített pénztárca, benne a hitelkártyával igen kellemetlen perceket okozhat birtokosának, főként az év utolsó heteiben. Ilyen sajnálatos események kapcsán a Citibanknál lehetőség van a kártya azonnali, díjmentes letiltására és pótlására. A CitiPhone Banking szolgáltatás az ügyfelek biztonságának érdekében a nap 24 órájában áll rendelkezésre ilyen esetekben is.

További részletek itt.

A Citibank Hitelkártyáihoz kapcsolódó Általános Szerzôdési Feltételek, Kamat- és Díjtáblázat és a fent említett valamennyi kapcsolódó szolgáltatásra vonatkozó részletes feltételek hozzáférhetôk a bankfiókokban, a CitiPhone Banking telefonos ügyfélszolgálaton és a www.citibank.hu internetes oldalon.
THM: 41,75%. A Citibank Zrt. a feltételek egyoldalú módosítási jogát fenntartja.
A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.

Korábban:

Karácsonyi bevásárlás könnyedén (x)

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5