Trendek a karácsonyfa körül

Címkék: divat, karácsony, információ

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Hagyományos, játékos vagy szeszélyes? Az idei karácsony minden ízlésnek kínál megfelelőt. A trend jelszavai 2006-ban a „gyönyörű fekete”, az „arany árnyék” és az „örökzöld”. Az elsőt a kísérletező kedvű trendiknek, a másodikat a tudatosaknak, a harmadikat pedig hagyománykedvelőknek ajánlják a szakértők.

2006 karácsonyi trendje bizonyítja, hogy minden lehetséges: ha azt gondolták volna, a fekete az a szín, amit karácsonykor soha nem fognak látni, nos, tévedtek. Helga H.E. Janzon hannoveri belsőépítész szerint ugyanis egy fekete műfenyő, vagy egy vasszálakból készült fa fekete, violaszín és ezüst fényű gömbökkel díszítve a 2006-os év befutója. Természetesen csillogó ezüst-, fehér- és gyöngyház-kiegészítők gondoskodnak róla, hogy ne komornak hasson a sötét fa, hanem ünnepélyesnek és előkelőnek. Ha mégsem békülnének meg a fekete fával, de mégis trendik szeretnének lenni, egyszerűen fordítsák meg a dolgot. Fehér műfenyő fekete díszekkel szintén divatos, viszont sokkal világosabb, havasabb hatást kelt. Bármelyik mellett is maradnak, ez a választás extrém, elegáns, hűvös.

Idén a csilllogás és a tündöklés az igazán trendi

Sokkal melegebb, de könnyen giccsbe forduló lehet az arany használata. A papírmasé angyal divatos, természetesen csakis XXL méretben. Ebben az évben ugyanis a csillogás és a tündöklés kell, hogy érvényesüljön, így a trendalkotók a barokkhoz nyúltak. A csillagokat arany flitterrel dobhatjuk fel, a műanyagból készült gömbök mellé feltétlenül válasszunk üvegdíszeket is, minél nagyobbak, annál jobb. A selyemszalagok egyszerű kiegészítők, mégis nagyszerűen mutatnak, és ne feledkezzünk meg az angyalhajról sem, de csakis arany színben. A fémes hatás is nagyon menő, olyan gyöngyfüzéreket válasszunk, amelyek metálosan csillognak. Amerikában nagy divat most a kék kristálymalacka, amit minden valamirevaló fára felakasztanak.

A klasszikus karácsonyi színpárosítás még mindig a zöld-piros, így aki ezekhez a színekhez nyúl, nem foghat mellé. Egyetlen trend sem tudta kiszorítani a piros gömbökkel és gyertyákkal díszített zöld fenyőt az otthonokból. Persze azt is meg kell jegyezni, hogy a hagyományost is befolyásolja az aktuális divat. 2006 a hatalmas, buja, tündöklő kiegészítők éve, állítja Oliver Schmid berlini trendkutató. Kocsikerék nagyságú karácsonyi koszorú, hatalmas lakkozott gyertya, ember nagyságú angyalszárny, rengeteg mécses jellemzi az idei ünnepeket. Dekorációs anyagként használhatunk fát, máz nélküli kerámiát, bőrt, filcet és prémet, de csillogó kristályt, irizált üveget, gyöngyöket, bársonyt és selymet is. A csillagokat ezúttal kiválthatjuk tulipánokkal.

Mindegy, hogy végül a fekete mellett döntünk-e, vagy a zöldet, esetleg az aranyat választjuk, a lényeg, hogy a mi kedvünkben járjon, a mi kényelmünket szolgálja. A szakemberek szerint egy gyermekkori emlék is a karácsonyhoz tartozhat, így kedves ötlet az is, ha régi kedvenc díszünket akasztjuk a fő helyre, és a többi díszt pedig annak rendeljük alá.

Aki pedig nem állít fát, vagy esetleg az abszolút minimál kedvelője, legalább a kaktuszra tegyen egy mikulássapkát.

Bátky Ágnes

Deluxe Magazin

Korábban:

Ünneplőbe öltözik a ház

Adventi koszorú örökzöldből vagy tésztából

Szépséges meglepetések a fa alatt

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5