Kacagtató ajándékok

Címkék: ajándék, karácsony, információ

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Kilenc gyereklemez, melyek karácsonykor és utána is kacagásra bírják a gyerkőcöket mesékkel és dalokkal, hírességek előadásában.

74 percnyi gyerekzene, de ez nem az összes pozitívum, ami elmondható a kollekcióról. Nyilván sokan szeretik a Miki manó-t, de az talán nem annyira erős nyitás, az Orrom krumpli, hajam kóc már pogósabb, bulisabb nóta, kifejezetten alkalmas zsúrokra, szülinapi bulikra, csak arra figyeljünk, hogy ki ne ömöljön a kóla és a málnaszörp az új ülőgarnitúrára! A táncolható dalokkal teli lemezt persze csak az ajándékok átadása után tegyük fel, mert a gyerkőc addig úgysem tud semmire koncentrálni.

A Milne, Karinthy és Bródy hármast egyszerre olvasva talán nincs magyar ember, akinek ne a mézfaló, kissé együgyű Micimackó jutna eszébe - a lemezen persze ez a dal is szerepel, bár nem Koncz Zsuzsa előadásában. A nyolcvanas években volt nagy siker a Paff, a bűvös sárkány, természetesen ez a dal is felkerült a korongra. Weöres Sándor Csiri-biri-jére Bródy írt dalt, ez sem hiányozhat a gyűjteményről - ahogy a Boldog születésnapot is jelen van, de sajnos nem Halász Judit ismert előadásában. Papp Rita és Bodnár Attila Kuckó Mackó-ja is ismerős lehet a mai fiataloknak, a Tipi-tapi dínó-ról nem is szólva, amivel a Dolly Roll együttes próbálta szórakoztatni a gyerkőcöket bő egy évtizeddel ezelőtt, nem sokkal az iminimi-szeminimi-korszak után, mikor már kamaszok, tinik nem vették kellő számban lemezeiket. Ez amúgy megfigyelhető trend a magyar könnyűzenében, sok popsztárunk fordult a gyerekek felé, mikor kifogytak a mondanivalóból, vagy rossz eladási statisztikákat lobogtattak előttük a kiadók.

A lemezen közreműködnek Tohai Andrea, Khín István, Csombor Teréz, Drucker Zsuzsa, Héderváry Lilla, Martony Klára, Várkonyi Zsolt, Puliusz Tibor. A lemez nem rossz választás iskoláskor előtti gyerekek számára, akiket nem zavar, hogy a dalokat nem az eredeti előadóktól hallják - ez legfeljebb a szülőknek okozhat kis csalódást.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5