Ehető aranyból sütik a világ legdrágább pizzáját

Címkék: arany, gyémánt, étel, ínyencség, séf, vagyon

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A gyémántkoktélok és ékszertelefonok világában egyre nehezebb felkelteni a luxusigényekkel rendelkező gazdagok figyelmét, ám Domenico Crolla szakácsnak közel 4 ezer dolláros finomságával kétségtelenül sikerült. Az olasz származású séfet James Bond figurája ihlette meg a világ legdrágább pizzájának elkészítésekor.

A milliomosok világában köztudott, hogy semmi nem elég drága, így Domenico Crolla pizzája elég jó eséllyel pályázhat a gazdagok figyelmének felkeltésére. Az olasz származású szakács és díjnyertes restaurátor ugyanis a világ legdrágább pizzájának elkészítésére adta fejét, amelyhez 24 karátos, ehető aranyport használt fel, hogy a vastag pénztárcájúak legszigorúbb luxusigényeinek is megfeleljen. Bár az aranyporral hintett finomság kétségtelenül vonzó fogás lehet a külsőségek megszállotjainak, más kérdés az, hogy a nagyzolók szervezete, gyomra ugyanennyire értékeli-e majd az "ékszereledelt".

A becslések szerint mintegy 4 ezer dollárt, vagyis körülbelül 800 ezer forintot érő elit eledelt maga James Bond, a 007-es titkosügynök alakja ihlette, aki ugyancsak drága ízléséről ismert. A kiváló kézügyességű szakács természetesen nem csak az esztétikai szempontokat tartotta szem előtt az ékszerszerű pizza elkészítésekor, hanem az ízekre is szigorúan odafigyelt.

Domenico Crolla az aranyozott pizzával

Az aranyozott, 30,5 centiméteres Pizza Royale 007 a legfinomabb alapanyagokból készült, hiszen a feltétek között drága pezsgőben áztatott kaviár, skót füstölt lazac és a legkitűnőbb konyakban marinált homár is szerepel.

Az exkluzív pizza azonban messze nem az egyetlen aranyozott ínyencség, amelyhez a gazdagok hozzájuthatnak. A DeLafée például szintén a leggazdagabb fogyasztókat igyekszik levenni a lábukról. A svájci cég kizárólag a legkiválóbb minőségű ecuadori, venezuelai és ghánai kakaóbabból készült alapanyagokból készít csokoládét, amelyet 24 karátnyi ehető aranyreszelékkel vegyít. Az exkluzív csokoládédesszertből csupán két darab mintegy 40 dollárt, vagyis körülbelül 8 ezer forintot kóstál.

Deluxe Magazin

Korábban:

Aranyozott csokoládét készít a DeLafée

A toszkán konyha kincsei

Étkezés olasz módra

Egy csepp Toscana Budapesten

A legjobb olasz éttermek

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5