Otthoni médiacenter az iPoddal

Címkék: iPod, high-tech

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az utóbbi időben egyre divatosabbak az úgynevezett otthoni iPod-dokkoló redszerek, amelyek segítségével mini-hifit építhetünk fel, vagy akár nagyban nézhetjük a lejátszónkon tárolt képeket és videókat. Ezek közül választottunk most ki két új modellt.

Persze elméleti szinten lehet vitát nyitni arról, hogy mi értelme is van egy MP3 lejátszónak dokkoló rendszer, hiszen mint adattároló, tökéletesen kompatibilis a PC-vel is (vagy stílusosan Mac-kel), ahol kényelmesen megnyithatunk minden tárolt fájlt, de a helyzet az, hogy van igény erre a felhajtásra. Az iPod dokkoló készülékek hada árasztotta el a nyugati és főleg a japán piacot, és már nálunk is kapható néhány modell, ezek közül lássunk most kettőt, a teljesség igénye nélkül.

Mini-hifi meg az iPod

Az iPod divathullámot lovagolta meg a Denon, amikor piacra dobta S-81DAB nevet viselő audio rendszerét. Gyakorlatilag egy önállóan működő mini-hifivel van dolgunk, amely még csak nem is kapott dokkolót (csupán kábellel lehet összekötni az iPoddal), mégis erre hegyezték ki a bemutatását. A szerkezetbe épített CD lejátszó támogatja az MP3/WMA fájlokat, DAB digitális rádiótunert is találhatunk benne, és az egészet egy 2x50 Wattos digitális erősítő hajtja meg kétutas bassreflex hangsugárzókon kiszólva. A távirányítóval az iPod állományát is használhatjuk, és ébresztőórát is beállíthatunk, mindezt 600 fontos (240 ezer Ft) áron érhetjük el, ami talán kicsit soknak tűnik, ha azt nézzük, hogy egy mini-hifiről van szó, ami integrálja a hordozható MP3 lejátszókat is.

Nézzük, ne csak hallgassuk

Az újabb iPodok már nem csak MP3 vagy WMA fájlokat kezelnek, hanem LCD kijelzőjük segítségével videókat, vagy képeket is tárolhatunk és nézhetünk rajtuk. Aki ezt otthon is szeretné, annak nem egy számítógépet ajánl a ViewSonic, hanem inkább egy beépített iPod dokkal felszerelt LCD monitort. Az Apple Expo-n mutatkozott be a vállalat legújabb modellje, amely 19, és 22-inches változatban jelenik majd meg a boltokban karácsony előtt. 1440 x 900 és 1680 x 1050 pixeles felbontásban, 700:1 kontraszt arányú képet ad a monitor, amely 3 Wattos hangszórókkal van felszerelve. Gyakorlatilag ezek a modellek minden külső jel feldolgozására alkalmasak, egyetlen specifikációjuk az elöl található iPod dokk, amely segítségével egyetlen mozdulattal mini média-centert varázsolhatunk hordozható MP3 lejátszónkból. Külön érdekesség a "nyolc az egyben" kártyaolvasó funkció is, így akár memóriaegységekről is élvezhetjük a zenéket, vagy videókat. Mindez 329 dollárért, azaz 67 ezer forint ellenében lehet a miénk, ami egyáltalán nem drága, azt nézve, hogy egy sokfunkciós monitort kapunk a pénzünkért.

Deluxe Magazin

Korábban:

Megjelent az első iPod-wurlitzer

Építsünk mini-hifit iPodból

Fejen viselhető képernyő iPodhoz

Valentin-napi iDecket mutatott be az Apple

Luxustok iPodhoz

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5