A prémekről szőr mentén

Címkék: nerc, információ, divat, kreáció

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Sütő Emese

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A tél igazi csúcsszezonnak számít a bundavásárlásban és azok viseletében. Míg egyesek konkrét elképzelésekkel rendelkeznek ezen téli felsőruházattal kapcsolatban, addig mások az egyes szőrmék közötti különbségekkel sincsenek tisztában. Az alábbiakban a legfontosabb és legismertebb prémekkel kapcsolatos tudnivalókból nyújtunk egy kis ízelítőt.

A téli bundákból napjainkra olyan kínálat áll rendelkezésre, hogy a megfelelő darab kiválasztásának legfeljebb az anyagi lehetőségeink szabhatnak határokat. A számos prémfajtából készített luxusbundák amellett, hogy esztétikailag is igen különlegesek, tökéletes döntésnek bizonyulhatnak a hideg téli hónapokban is. A számos prémfajta mellett természetesen az elkötelezett állatvédők is megtalálhatják az általuk elfogadható, műszőrméből készült darabokat. Nem elhanyagolható szempont azonban az sem, hogy a bundakedvelő hölgyek valóban szabadon engedhetik fantáziájukat, ami a prémek színét illeti, hiszen mára az ipar technikai vívmányainak köszönhetően szinte bármilyen árnyalatban képesek a megrendelő ízlése szerinti szőrméket megfesteni. De hogy ne szaladjunk annyira előre, tegyünk különbséget a valódi és a műszőrme között, és nézzük meg, melyek is a legszembeötlőbb eltérések ezek tulajdonságai között.

A szőrmék színválasztéka ingen bő

Az állatvédelem előtérbe kerülése és a szőrme iránti kielégítetlen kereset az utóbbi évtizedekben egyre inkább maga után vonta a szövéssel (jobb minőségű), kötéssel vagy tűzéssel készített műszőrmék elterjedését, amelyekből mára számtalan típus létezik. Akad köztük, amelyekkel kifejezetten az állati prémek élethű utánzását tűzik ki célul a gyártók, de emellett természetesen óriási választékban állnak rendelkezésre különböző fantáziadús mintájú és felületű műszőrme darabok. Ezen különleges szintetikus szálak felhasználásával készített kreációk ára, bár lényegesen kedvezőbb a valódi prémekénél, minőségtől, tartósságtól függően változhat. A műszőrmék esetében - az állat bőrrétegét és a saját szőrmét helyettesítendő - az alapszövetet a szőrzet utánzására szolgáló szálbunda borítja. A fejlett szálfelület-készítési eljárásoknak köszönhetően a valódi szőrmék fedő -, és korona szőreit, valamint az alsó tömött pihe szálait szintén olyan mértékben utánozzák, hogy így a nerc, esetleg a perzsa jelleg is könnyedén imitálható.

A valódi prémek esetében ugyanakkor szintén nem lehet ok a panaszra, hiszen a több szempont alapján is csoportosított típusok között mindenki megtalálhatja az igényének megfelelőt. A nemes, félnemes valamint a nemesített prémek a legismertebb kategóriák közé tartoznak. A nemesprémek tulajdonságaik, valamint áruk alapján egyértelműen listavezetőnek számítanak a legfényűzőbb bunda alapanyagok között, amelyekből olykor többmilliós darabokat is készíthetnek. Ezen szőrök (mókus, perzsa, hermelin, görény, hód, nerc, fehér- és ezüst róka) a kategóriájuk csúcsának számítanak, egyrészt kiváló minőségüknek, másrészt pedig ritkaságuknak köszönhetően.

A kevésbé szép szőrzetű, félnemes prémek csoportjában olyan gyakoribb előfordulású, szőrméket találunk, mint a hörcsög, mókus, farkas, nutria, vörösróka, nyúl, juh, mosómedve, kínai nyest, és a meglehetősen tartós mormota, valamint oposszum. A nemesített prémek csoportjába ugyanakkor azokat a szőrmésbőröket sorolhatjuk, amelyek félnemes alapanyagúak, ám ennek ellenére különböző eljárásoknak köszönhetően nemesprém utánzatokká alakítják őket.

Deluxe Magazin

Korábban:

Orosz kucsma és prém lesz a téli divat

Luxusnerccel a tél ellen

Őszi-téli trendelőrejelzés

Őszi bársonyzakók

A divatvilág szentélyei

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5