Az LCD és a plazma megbízhatósága

Címkék: LCD, high-tech

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az amerikai független fogyasztóvédő szervezet, a Consumer Reports jelentést adott ki arról, hogy az elmúlt egy-két évben befutott LCD és plazmatévék mennyire állták ki az idő próbáját. Az eredmény sok kételyt eloszlat.

Az utóbbi egy-két évben sok cikk és pletyka jelent meg arról, hogy a plazma- és LCD televíziók nagy ára nem párosul hosszú élettartammal, és bár sokkal szebb, nagyobb felbontású képeket adnak, mint a hagyományos technológiájú, képcsöves televíziók, sokkal hamarabb elromlanak, mint a "hagyományos" modellek. Az USA-ban működő Consumer Reports nevű független és non-profit fogyasztóvédelmi szervezet ezért egy felmérést készített olyan vásárlók körében, akik már legalább egy éve használják az újgenerációs televíziókat, és arra voltak kíváncsiak, hogy milyen megbízhatóak az ismertebb márkák modelljei.

A felmérés során kiderült, hogy az első egy-két évben, rendszeres használat mellett az LCD-televíziók elég jól vizsgáztak: a JVC, Panasonic, Samsung, Sanyo, Sharp, Sony és Toshiba márkájú televíziók nem igényeltek szervizt egyszer sem. Egyedül a Dell LCD-készülékei esetében figyelhető meg szervizprobléma az első két év használata során. A plazmatévék között a Fujitsu, Hitachi, Panasonic, Pioneer, Sony és a Toshiba készülékei szerepeltek jól, ezek esetében nem történt komoly meghibásodás az első egy-két év használata során, ugyanakkor a Philips és a Vizio modelljei között a javítási arány az átlag feletti volt. A síkpaneles televíziók még annyira újak, hogy nem állnak rendelkezésre adatok több éves használatról - áll a szervezet jelentésében.

Korábban az LCD-tévék esetében sok kritika merült fel a képminőséggel kapcsolatosan is, ugyanis az első szériás modellek a mélyfekete színekkel nem tudtak megbarátkozni, és gyors mozgások, vagy képváltások esetében is akadtak problémák, gyakran elkockásodott, vagy akadozott a mozgókép. A Consumer Reports szerint az utóbbi két évben ezeket a problémákat is sikerült kijavítaniuk a gyártóknak, így a ma kapható modellek nagy része már nyugodtan megvásárolható, nem kell tartanunk ilyen, és ehhez hasonló problémáktól. A fogyasztóvédelmi szervezet tehát leszögezte: ma már sokkal megbízhatóbb a plazma- és LCD-piac, mint két évvel ezelőtt, és a folyamatos verseny miatt egyre jobb termékek kerülnek a boltok polcaira. Ugyanakkor kihívást is jelent a választás a tévék és technológiák változatossága és gyors változása miatt - tették hozzá az elemzők, akik szerint a lézeres és SED technológiájú tévék megjelenése is nagy változást hoz majd a piacon 2007-ben.

Deluxe Magazin

Korábban:

Új vetélytárs lesz a lézeres tévé

Wi-Fi képes HDTV a HP-től

Megérkezett az LCD- és plazmatévék vetélytársa

Beépített felvevővel érkeznek az LG új plazmatévéi

A JVC állította elő a világ legnagyobb tévéjét

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5