Kilyukasztott egy Picasso-képet a milliárdos

Címkék: Picasso, milliárdos, műkincs, botrány

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Tönkretette Picasso egyik világhírű festményét a milliárdos Steve Wynn. A Las Vegas-i kaszinómágnás a könyökével véletlenül kilyukasztott, Álom című képet éppen 139 millió dollárért készült eladni.

Bár Las Vegas egyik leggazdagabb üzletemberének számít, Steve Wynn számára mégis nagy érvágást jelentett a legalább 48 millió dollárt érő Picasso-kép kilyukasztása. A Le Réve (Az álom) című, 1932-ben festett portré Picasso szeretőjét, Marie-Thérése Waltert ábrázolja. A jelentős alkotást a műgyűjtőként is elhíresült amerikai milliomos 2001-ben vásárolta egy ismeretlen kollektortól, aki még 1997-ben, egy aukción jutott hozzá a mesterműhöz több mint 48,4 millió dollárért.

A fényűző Las Vegas-i Mirage és Bellagio megalapítója az elmúlt hetekben elérkezettnek látta az időt, hogy több másik, nagy értékű, a birtokában lévő képpel együtt eladja a Picasso-festményt. A legkomolyabb érdeklődő Steven Cohen milliárdos volt, aki 139 milliót ajánlott az alkotásért, azaz minden idők legmagasabb összegét, amelyet festményért kínáltak. Megbízottja néhány héttel ezelőtt fel is kereste Steve Wynnt Kaliforniában, hogy megvizsgálja a kaszinómogul által a keretből kivett Picasso-képet, amelyet tökéletesnek talált.

Mielőtt azonban sort kerítettek volna a páratlan alkotás átadására, valamint kifizetésére, tulajdonosa véletlenül tönkretette azt. Marie-Thérése Walter portréjának eladása előtt meg szerette volna mutatni azt néhány barátjának, akiknek rövid előadást is tartott a kép történetéről. Ezalatt a Picasso-festménynek háttal álló, egyébként szemproblémákkal is küzdő Wynn tett néhány lépést is, majd a magyarázat hevében könyökével kilyukasztotta véletlenül a falon lógó alkotást a modell bal kezénél. Az óvatlan mozdulat következtében jókora részen kihasadt kép további sorsa ezzel megpecsételődött, ugyanis a milliárdos neje égi jelnek vette az esetet, és arra kérte férjét ne adják el a képet. A megsérült alkotást restaurátorok vették gondozásukba.

Deluxe Magazin

Korábban:

Picasso rajzokon adott túl a titkos szerető

Nem kelt el a Picasso

Minden idők legdrágább festményei

Milliárdos műgyűjtők

Bill Gates félti a da Vinci-kódexét

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5